A világ legdrágább illatai

CLIVE CHRISTIAN – No1

A brit Clive Christian mintegy 25 évvel ezelőtt indította újra Erzsébet királynő egykori kedvenc parfümházát, The Crown Perfumery-t. A legrégebbi brit parfümériát később Clive Christian Perfumes-re keresztelték át, a cég pedig megalkotta a világ egyik legdrágább parfümjét, a No1-t.

Az üveg ólomkristályból készül és kézzel gyártják, nyakát 24 karátos aranyszegély díszíti. Az illat nálunk is megvásárolható, egy 30 ml-es Pure Perfume kiszerelés cca. 1.500.000,- Ft-ba kerül.

CLIVE CHRISTIAN – No1 IMPERIAL MAJESTY

Fokozzuk tovább: a No1 limitált kiadása az „Imperial Majesty” bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe is, melyen egyáltalán nem csodálkozunk, ugyanis egy 4,7 dl-es kiszerelésért (most tessék szíves leülni vagy megkapaszkodni) 154.000,- angol fontot, azaz cca. 54.000.000,- Ft-ot kell fizetni.
Évente mindössze öt darab készül belőle, és szó se róla, maga az üres üveg is kincset ér (melyet szintén Clive Christian tervezett):  nyakát 18 karátos arany gallér takarja, melyen egy ötkarátos gyémánt is csücsül, a megrendelőknek pedig Rolls-Royce-al kézbesítik.

CLIVE CHRISTIAN – No1 PASSANT GUARDANT

Nem hagyhatjuk ki a felsorolásból a No1 Passant Guardant parfümöt sem, melyet Clive Christian új üzletének, a Harrods-ban található  „Salon de Parfums" megnyitásának alkalmából alkotott.

"Egy ikonikus  palackot szerettem volna készíteni, amely olyan értékes, mint egy koronázási ékszer és illik ehhez a különleges eseményhez" - Clive Christian

Az üveg 24 karátos arany és számtalan fehér gyémánt felhasználásával, kézzel készült, az oroszlán szemében két darab sárga, nyelvén pedig egy ritka, rózsaszín gyémántot helyeztek el. A 2014-ben megjelent, 30 ml-es parfüm kizárólag a „Salon de Parfums”-ben vásárolható meg, ára potom 143.000,-  angol font, azaz 50.000.000,- Ft (és némi apró).
2018. január 25-ig a No1 Passant Guardant parfümöt tekinthettük a világ legdrágább illatának.

 

(A forintban megadott árakat az MNB 2018.január 19-i GBP/Ft árfolyama alapján számítottuk át.)

 

Perfumum.hu
Marcsi - vezető szerkesztő