„A nagymamám azt tanította, hogy ha a neve megjelenik a csomagoláson,
akkor annak a terméknek a legjobbnak kell lennie.”
Aerin Lauder


Csak egy dolgot tehetsz, ha a mentorod és nagymamád nem más mint Estée Lauder: csatlakozol a családi vállalkozáshoz. Aerin Lauder is pontosan ezt tette: 25 évig dolgozott a Lauder cég szinte valamennyi részlegén, kivéve egyet: a pénzügyi osztályt mindig elkerülte. (Saját bevallása szerint ennek jó oka van, de ez maradjon az Ő titka.)

A szépség a vérében van és egyben csodás öröksége, azonban a mesés szépségbirodalom mellett a művészetek, az utazás, a divat- és formatervezés iránti szenvedélye sem hagyta nyugodni. A világ egyik leghíresebb dinasztiájának tagja elég magabiztos volt ahhoz, hogy elhagyja vezetéknevét, és AERIN néven 2012-ben megalapítsa saját szépség- és életmód márkáját, mely a make-up termékek és illatszerek mellett lakberendezési- és dísztárgyak, kiegészítők tervezésével, forgalmazásával is foglalkozik.
 


Amikor a cégalapítás utáni évben Aerin elhatározta, hogy kiadja első illat-kollekcióját, többen – üzleti okokból – le akarták erről beszélni és igyekeztek meggyőzni őt, hogy kezdetnek elég lesz egy parfüm is. Aerinre viszont mindenkinél nagyobb befolyást gyakorolt nagymamája, aki egyszer azt mondta: „Ha nem viseled ugyanazt a ruhát a vacsorához, mint a teniszezéshez, akkor miért viselnéd ugyanazt az illatot?”
Aerin maga is imádja a változatosságot, a választás lehetőségét, valamint azt vallja, hogy egy nőnek minimum 5 parfümöt kell felváltva használni, ezért 2013 novemberében egyszerre 5 különböző illatot jelentetett meg, nem törődve az üzleti megfontolásokból eredő intelmekkel (Aerin egyik kedvence ebből a sorozatból a Lilac Path, melyet egy Estee Lauder kertjében virágzó orgonabokor ihletett). És ez csak a kezdet volt, a mindössze 7 éves múltra visszatekintő cég eddig 23 illatot jelentett meg Firmenich parfümőrökkel együttműködve.

 


Üzletasszony, világutazó, esztéta, feleség, anya és nő. Szigorúan és következetesen óvja a magánéletét a sajtótól, ritkán ad interjút és gondosan megválogatja, hogy kinek, azt viszont biztosan tudjuk róla, hogy:

  • Kedvenc illata a „Rose de Grasse” (Aerin - 2015), minden nap viseli.
  • Nélkülözhetetlen arcápolási terméke az EL - Advanced night repair (magyar hölgyeknek is nagy kedvence), melyet egyetemista kora óta használ reggel-este.
  • Kedvenc tervezője Stella McCartney és Michael Kors.  
  • Alapdarabnak tartja a fekete nadrágot, fekete garbót és a blézert. Gyűjti a virágmintás pólókat, ingeket, melyek jókedvre derítik, valamint gyengéi az arany és szív alakú ékszerek.
  • Sosem jár farmernadrágban dolgozni, még péntekenként sem, és mostanság ritkán hord magas sarkú cipőt.
  • Kedvenc áruházai a Barneys és a Bergdorf, valamint a Nike, amikor a gyerekeivel vásárol.
  • Férje Eric Zinterhofer befektetési bankár, két fiúgyermeket nevelnek. A család jelenleg New Yorkban él, ezen kívül Aspenben és Coloradoban is rendelkeznek lakással.


Nincs olyan ajtó, mely ne nyílna ki a Lauder név hallatán, de a látszólag akadálymentes utat átlagon felüli elvárások szegélyezik – és Ő igyekszik mindig megfelelni. Nap mint nap keményen dolgozik, és tinédzser fiait is igyekszik annak szellemében nevelni, amire nagymamája tanította: mindegy, mi a munkád, az a legfontosabb, hogy szeretettel és szenvedéllyel végezd ! Mindent, amit teszel, a legjobb tudásod szerint tedd ! 

Aerin Lauder 16 millió darab részvényt birtokol az EL cégcsoportban, de a luxus egyszerű tanulságáról is sokat tudna mesélni:
"Este hazamegyek, megkérem a férjem, hogy rendeljen sushit, és az ágyban, tálcáról fogunk enni ! Isteni lesz !”  

 

Perfumum.hu