Az ellenállhatatlan: Dolce & Gabbana – K Eau de Parfum (férfi)

Dolce & Gabbana K új illata a tavaly megjelent, azonos nevű Eau de Toilette örökségére épít, mely olyan férfit idéz meg, aki szenvedélyesen és magabiztosan hozza meg döntéseit. Az EDP változat mélyebb és karizmatikusabb személyiséggel rendelkezik elődjénél: csábító, nagylelkű, elbűvölő és hiteles - mindennapjainak királya, aki gondoskodik szeretteiről, kiváló vezető és inspirál mindenkit maga körül.

A robbanékony vérnarancs és a szicíliai citrom frissítő fúziója adja a fiatalos dinamikát, melyet tejszínes fügeakkord, aromás növények és meleg fűszerek követnek egy erőteljes fás alapon nyugodva - meghitt bepillantást engedve így a „modern király” szívébe, egy lenyűgöző, erős és barátságos férfi szívébe.

A parfüm reklámfilmjét a festői és időtlen toscan faluban, Montepulcianoban forgatták, a kampány arca Mariano di Vaio, akinek természetes, veleszületett vonzerejéhez nem fér kétség. A reklámfilmben motorjával egy fákkal szegélyezett úton száguldozik Ennio Morricone zenéjének kíséretében, majd megérkezik a domb tetején fekvő faluba, ahol családja és barátai szeretetteljes öleléssel várják….

A Dolce & Gabbana „K” Eau de Parfum megálmodója két hölgy: Daphne Bugey és Nathalie Lorson parfümőrök.


A szikrázó: Bvlgari - Omnia Golden Citrine (női)

Az új Omnia Golden Citrine illat megjelenésével az Omnia kollekció világa (Omnialandia) a csodák és varázslatok élénk országává alakul át, melyet az öröm és az izgalom ural és mindenki számára kényeztetést, felfedezést és kísérletezést kínál. 
Az Omnia parfümgyűjteményt mindig a legértékesebb természeti kincsek ihlették, minden Omnia illat egy adott drágakő gazdagságát szimbolizálja, amelyet egzotikus növények és ritka összetevők testesítenek meg. 

Az Omnia Golden Citrine egy virágos aromaterápia, amelyet az arany citrin ihletett: a fény és az élet szeretetének értékes szimbóluma, egy csillogó drágakő, mely varázslatos villódzásával fényben fürdeti meg mindazt, amihez hozzáér. Alberto Morillas egy szikrázó, napos illatot épített a kultikus ylang-ylang köré. A kiváló, természetes összetevőkön alapuló Golden Citrine a virágos nőiesség modern, sugárzó arculatának újragondolása.

A csillogás dicsőítése ez a parfüm úgy, ahogy a márkától már megszokhattuk: sallangmentesen, kristálytisztán.

A varázslatos: Hermes - L'Ombre des Merveilles (unisex)

2004 óta az Eau des Merveilles a kulcs, amely Hermes csodáinak ajtaját nyitja. Az ártatlanságtól a csábításig, a gyermekkori álmoktól a nőiességig ez egy olyan világ, ahol mindent rendkívülinek látunk. A nagyítóra emlékeztető kerek palackokban rejlő illatoknak mágikus erejük van, a csillagok ragyogása ez nappali fényben.

A L’Ombre des Merveilles-t számos okból érdemes kipróbálni, többek közt azért, mert nem csak a nagyközönség számára tartogat meglepetést, hanem a parfümőr, Christine Nagel, sőt a Hermes ház számára is szokatlan: egy képzeletbeli, egyedi és kiforrott illat megvalósulása.

Az illatjegyek közül mindössze hármat hoztak nyilvánosságra (fekete tea, tömjén és tonkabab), mely ez esetben nem több, mint némi tapogatózási pont, valójában ezek a jegyek alig ismerhetők fel és illatcsoportja sem határozható meg egyértelműen: kinek fás-fűszeres, kinek orientális-fás vagy esetleg orientális-aromás…


A férfias: Christian Dior - Dior Homme 2020 (férfi)

Az eredeti Dior Homme Eau de Toilette (2005) megalkotása valódi illatforradalom volt, melyben a toszkán írisz finom érzékisége társult a haiti vetiver fás-ciprusos akkordjaival. Az idei, újonnan megjelent Dior Homme fás kifinomultsággá fejlődött, bonyolult, mégis tiszta virágárnyalatokkal. Egyszerre aromás, lágy balzsamos, száraz és friss zöld, azaz természetes, stimuláló, felemelő és optimista.

Viselje a Dior Homme-t úgy, ahogy egy elegáns, modern öltönyt visel ! Az egyedülálló stílus azonnal észrevehető, mint a férfi, aki előkelő, szabad és lovagias, és minden mozdulata azt sugallja: „Én vagyok a Te embered !”

A provokatív: Givenchy – L’Interdit Intense (női)

Givenchy 1957-ben adott ki először parfümöt a „Le de Givenchy”-t. Még ugyanebben az évben készült egy másik ikonikus illat is, a „L’Interdit”, de csak 3 év múlva került forgalomba. Ez utóbbi ihletője és reklámarca egy igazi nő, Audrey Hepburn volt. Eredetileg a parfüm neve „Audrey” lett volna, de amikor Givenchy elárulta, hogy szándékában áll a nagyközönség számára is hozzáférhetővé tenni az illatot, a művésznő igyekezett megvétózni és közölte: Megtiltom ! Givenchy ezért változtatta meg eredeti elképzelését, és így a parfüm L’Interdit = A Tilalom nevet kapta.

A L’Interdit Intense fekete palackban került forgalomba, ami nem véletlen: Givenchy kultikus színe a fekete és a színhez méltóan az illat szintén „sötétebb”, mélyebb és érzékibb az anyaillatnál. Súlyosbítja és a megszállottság szintjére tereli a vétket, mely függőséget okoz és konvenciókat sért. Új lüktetés, felszabadító erővel.

2019-ben a vibráló és szellős L’Interdit EDT minden nő sötét oldalát kiprovokálta, mert dacolt a tiltottal. Az Intense Eau de Parfum mindezt tovább fokozza a végletekig.


A magabiztos: Hugo Boss – Boss Alive (női)

Mitől érzed magad ÉLŐNEK ? Minden nőnek, minden lánynak megvan a maga válasza erre a kérdésre. A kaland szellemiségével telített BOSS ALIVE minden hölgyet arra ösztönöz, hogy keresse meg saját útját és élvezze az életet. 

A teljes életvitelre való törekvés ihlette Hugo Boss új illatát, mintegy felhatalmazást adva a nőknek arra, hogy bátran lépjenek a siker útjára, ne féljenek megvalósítani álmaikat, céljaikat. A ropogós alma és az édes szilva felső jegyei optimizmust árasztanak, míg az arab jázmin erőteljes virágos szíve ragyogó nőiességet tár fel, a kontrasztos alap egyesíti a fás jegyeket a vaníliával – Annick Menardo alkotása a modern és magabiztos hölgyek illata, mely pozitív energiával tölt fel.
Arany díszítés öleli körül az üveget, mint egy ékszer, míg a halványrózsaszín parfüm megragadja a fényt, tükrözve az ALIVE fő törekvését, életigenlő természetét.

A Boss Frangrance ezúttal egyszerre négy hölgyet választott az ALIVE kampányához: az illat reklámarcai Emma Roberts, Laura Harrier, Bruna Marquezine és Chloe Bennet.

A romantikus: Lancome - La Nuit Trésor Nude (női)

A La Nuit Trésor 2020-as, új fejezetében a leghitelesebb szerelmi történetet fedezhetjük fel az intenzív érzékiség forgatagában. Mosolyog, táncol, sőt sír, simogat és csókol, ő minden, ami szerelem. A jól ismert, gyönyörűen kidolgozott gyémánt-prizma üvegben található barackszínű illat romantikus érzelmeket idéz.

Itt egyetlen illatjegy sem domináns: egy tál őszibarack, a finom kókuszdió csíkjai rendkívül enyhe, gyengéd édességet biztosítanak és rózsák mindenhol…teljesen elengeded magad… Tiszta és kiegyensúlyozott, leírhatatlanul nőies és lágy, arra az egyedülálló pillanatra, amelyet a szerelmeddel töltesz…

A marketing- és reklámkampány arca Penelope Cruz spanyol színésznő. A Lancome cég ritkán hibázik: a hosszú, barna hajú latin szépség szintén telitalálat ehhez az illathoz.

 

A nőies: Elie Saab - Le Parfum Essentiel (női)

2011-ben a libanoni tervező egyszerűen a „Le Parfum” nevet adta első illatának, melyet Francis Kurkdjian készített el. Elie Saab 2020-ban Maia Lernout parfümőrt kérte fel, hogy tervezze újra ezt az illatot azoknak a hölgyeknek, akik igazán ragaszkodnak az élet valódi értékeihez, megbecsülik és nem engedik tovaillanni azokat.

A Le Parfum Essentiel egy olyan útra terel minket, melyen eljutunk gyökereinkhez és felfedezhetjük önmagunkat, távol a város nyüzsgésétől, nyugodtan, elmélyedve. Az Elie Saab illatokra oly jellemző narancsvirág most is hangsúlyos szerepet kapott karöltve a pacsulival és cédrussal, melynek eredménye egy igazán nőies ciprus-virágos parfüm.

A pasztell rózsaszín, fényűző palackot az Elie Saab Divatház kalligrafikus pecsétje díszíti.

 

PERFUMUM.HU

2020.SZEPTEMBER