Alábbi cikkünkben egy olyan fiatalembert szeretnénk bemutatni, aki évek óta szenvedélyesen gyűjt mindent, mely imádott előadóművészével kapcsolatos: CD-ket, parfümöket, posztereket.  Bár hivatalos, reprezentatív felmérést nem készítettünk e témában, de nagy esély van rá, hogy András a legnagyobb Shakira-rajongó hazánkban. Insta oldalát Shakira is látogatja, melyre méltán nagyon büszke, mint ahogy egyedülálló gyűjteményére is.

Egy sablonos, de lényeges kérdés: mikor és hogyan kezdődött rajongásod a világhírű, kimagaslóan tehetséges és nem mellesleg gyönyörű brazil énekesnő iránt? Egyáltalán, miért pont Ő ?

 • Egészen kiskoromban kezdődött. A legelső dal, amit hallottam tőle a „Whenever Wherever” volt, ekkor 5 éves voltam. Leginkább a hangja ejtett rabul! Hogy miért pont Ő? Mert szerintem példaértékű, ahogyan segít a hátrányos helyzetű gyerekeken: 18 éves korában hozta létre saját jótékonysági alapítványát a Fundación Pies Descalzos-t, és a mai napig kiemelkedően fontosnak tartja a gyermekek támogatását.

Mesélj gyűjteményed első darabjáról, illetve melyik volt az első Shakira parfüm, melyet megvásároltál?

 • Gyűjteményem legelső darabja az „Oral Fixation Vol.2” album volt. Csupán 6-7 éves voltam, ezért a szüleim finanszírozták ezt a szenvedélyt. Akárhányszor ellátogattunk a Media Markt üzletbe, az első út a CD osztályra vezetett. Mindig levettem a polcról egy albumot és követtem Anyukámat, hogy vásárolja meg nekem, mert nagyon szeretném. Ezeket az emlékeket sosem felejtem el. A legelső Shakira parfüm, mely bekerült a gyűjteményembe a Wild Elixir volt. Nővérem és Anyukám is imádja ezt az illatot, szerintem ez a parfüm hatalmas sikert aratott. Később, amikor belecsöppentem a munka világába, már én finanszíroztam Shakira-szenvedélyemet. Szakközépiskolát végeztem és a gyakorlati éveim alatt szerzett fizetésemet mindig egy új album vagy parfüm vásárlására fordítottam.
   

Összesen hány darabból áll ez a csodás gyűjtemény, ha az összes tárgyat számba vesszük? Ebből hány darab Shakira parfüm/illatszer ?

 • Jelenleg 56 db parfüm ékeskedik a polcomon és 165 db albumot vásároltam a világ minden tájáról, interneten.

Nem lehet könnyű méltó helyet találni a kincseknek, hol és hogyan tárolod ezeket ?

 • Új polcos szekrényt kellett vásárolunk, ugyanis már nem tudtam hová helyezni az újabb és újabb albumokat, parfümöket!  
  E mellett számos promóciós plakátra is szert tettem, kb. 20 darab poszter és reklámplakát szerepel a gyűjteményemben.

 

Honnan értesülsz arról, ha megjelenik egy új Shakira album vagy illat ?

 • Most legutóbb én voltam az, aki új információkkal tudott szolgálni a többi rajongói oldalnak. Ugyanis én osztottam meg elsőként azt az információt, mely szerint idén áprilisban jelenik meg a Dance and Rock! új Shakira parfüm. Amikor tudomást szereztem erről, rögtön posztoltam az instagramra. Ezek után elég sok Shakira rajongói oldal bombázott üzenetekkel, kérdésekkel, hogy hol találom ezeket az információkat? Feliratkoztam a Shakira.com és a Shakira Perfumes hírlevelére egyaránt, így rögtön értesülök az újdonságokról.

Melyik a kedvenc Shakira illatod ?

 • Kedvenc Shakira illatom a Rock The Night for Men, ugyanis ez a parfüm kifejezetten férfiaknak készült. Később, 2019-ben ismét meglepte férfi rajongóit a We Rock For Men illattal. Női parfümjeit is gyűjtöm, de azokat sajnos nem tudom használni. Férfi kiadású parfümjéből eddig 14 dobozzal vásároltam.
   

Úgy tudjuk, jelenleg még tanuló vagy: néhány információt megosztanál magadról az olvasókkal ?

 • ​Jelenleg gimnáziumban tanulok, de elvégeztem egy 4 éves kereskedelmi szakiskolát is. Így láttam helyesnek: legyen egy szakma a kezemben, és most beiratkoztam egy esti tagozatú gimnáziumba. Idén fogok érettségizni annyi különbséggel, hogy én 2 év tananyagát 1 év alatt sajátítottam el. Kissé más vagyok, mint a saját korosztályom, már csak a hobbim miatt is. Sosem fogyasztottam alkoholt és dohányozni sem szoktam (egyiket sem próbáltam ki és nem is fogom), pedig már 20 éves vagyok.  

Van egy ikertestvérem, egypetéjű ikrek vagyunk! Tesóm régebben jobban rajongott Shakiráért, de Ő nem gyűjti ilyen lelkesen, mint én. Neki "színesebb" a zenei ízlése. A 88 éves nagymamámmal nagyon szoros a kapcsolatom: minden nap meglátogatom és gondját viselem. Nála szoktam tanulni, leckét írni, mert mindig mondogatja, hogy milyen rossz neki egyedül.

Egyesek furának találják, mások díjazzák Shakira-szenvedélyemet, de sosem adok a negatív véleményekre. Mindenkinek van egy szenvedélye, amit nagyon szeret űzni, ez lehet pl. valamilyen sport. Nekem Shakira a szenvedélyem. Sosem fogom kinőni, mert rengeteg emlék fűz hozzá.

Shakira már 11 alkalommal nézte meg az Insta történetemet, és olyan sikerélményben is volt már részem, hogy Shakira parfümjeit forgalmazó cég (a spanyol PUIG) egy szívecskével reagált a bejegyzésemre: ez úgy történt, hogy virtuálisan megalkottam a 3.kiadású Rock! férfi parfümöt gyönyörű, tengerkék színű üvegben, és felvetettem ötletként, hogy ezt is ki lehetne adni. Amikor nagyon ráérek, akkor szoktam ilyen egyedi, virtuális Shakira parfümöket tervezni.

 

Köszönjük az interjút !

Kövessétek Andrást az Instagramon, érdemes: @shakirafragrances

 

Perfumum.hu