ACQUA DI PARMA

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Olaszország
A cég fő profilja / tevékenysége: niche parfümök, illatszerek
weboldal: http://www.acquadiparma.com

Parfümök: LVMH

Az Acqua di Parma cég története Parmaban, egy kis gyárban indult. Első illatukat 1916-ban dobták piacra Colonia néven. Colonia az olasz elegancia szimbóluma volt az amerikai és európai hírességek körében a háború előtti (1930) és a háború utáni (1950) években. Cary Grant, Ava Gardner, Eva Turner és Audrey Hepburn szenvedélyes csodálói és viselői voltak a Colonia parfümnek.
A valamikori kicsi gyár kiemelkedő és nagy forgalmat bonyolító céggé fejlődött. Sajnos, a divat kiszámíthatlan, így a szerencse hátat fordított a cégnek, a nagy népszerűséget a túlélésért folytatott harc követte.

Az 1990-es évek elején három befolyásos olasz üzletember, Diego Della Valle (Tod spa), Luca Cordero di Montezemolo (Ferrari) és Paolo Borgomanero (La Perla), összefogott, hogy visszaállítsák és megerősítsék az Acqua di Parma cég  pozícióját és lendületét az olasz és a nemzetközi piacokon. Reprodukálták a cég régebbi illatait, és természetesen új projektekbe is kezdtek, mint pl. a Blue Mediterraneo aromaterápiás vonal, vagy a Travel Collection létrehozása. Újabb és ígéretes befektetéseket is kerestek, így került sor az LVMH (Louis Vuitton Moet Henessy), luxusmárkákat forgalmazó cégcsoporttal kötött szerződés aláírására, 2003-ban.

Az Acqua di Parma sikeresen folytatta fejlődését, Hollywood ismét felfedezte magának a gyönyörű olasz stílust képviselő parfümházat, így a híres rajongók tábora tovább bővült, például Sharon Stone, Kevin Costner és Woody Allen személyével.

Acqua di Parma illatok többek közt Bertrand Duchaufour, Jean-Claude Ellena, Francois Demachy, Francoise Caron, Francis Kurkdjian, Antoine Maisondieu és Alberto Morillas parfümőrök közreműködésével készültek.