AMOUAGE

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Oman
A cég fő profilja / tevékenysége: niche parfümök, illatszerek
weboldal: http://www.amouage.com

 

Őfelsége Sayyid Hamad bin Hamoud al bu Said, az ománi királyi család tagjának az volt az álma, hogy újjáélessze az arab illatok hírnevét, és ezt az álmát valóra is váltotta: 1983-ban megalapította az Amouage luxus parfümházat.

Az Amouage egyedülálló niche parfüm márka: a cég központja jelenleg Londonban található, de gyökerei az Ománi Szultánsághoz nyúlnak vissza. Az Amouage a közel-keleti parfüm alapanyagokhoz hasonló hagyományos, ugyanakkor kiváló, értékes és egzotikus összetevőket  használ, mint például az agarfa, az ománi ezüst-tömjén, a pézsma, a mirha, vagy az egyedülálló ománi sziklarózsa.
Szinte az összes Amouage parfümöt jellegzetes formájú üvegekben adják ki: a női illatok üvegei a „Ruwi Mosque Palace”-t idézik,  a férfi illatok üvegeit pedig Oman ikonikus tőrjének (Khanjar) jelképe díszíti. A pazar illatjegyeknek és a fényűző flakonoknak köszönhetően az Amouage illatok igazi különlegességnek és valóban „királyi” parfümöknek számítanak.

Napjainkban az Amouage parfümöket a dél-franciaországi Grasse-ban készítik, mely kisvárost a parfümvilág fővárosaként is szokás emlegetni. Az illatok innen vándorolnak át az ománi gyárba, ahol kb. két hónapos procedúra veszi kezdetét. A csomagolást szinte teljes egészében kézzel végzik, majd a legszigorúbb minőségi ellenőrzésnek vetik alá a terméket, valamint figyelmet fordítanak arra, hogy az illat valóban a „Made with Love“ vagyis „szeretettel gyártott“ koncepció alapján készüljön.

A márka első illata az Amouage Gold volt (korábbi neve Amouage), melyet 1983-ban adtak ki, Guy Robert francia parfümőr közreműködésével. (Guy Robert nevéhez fűződik számos parfüm-remekmű, többek közt a Hermes, Dior és Rochas cég illatai).

Az Amouage név ma már garancia a kiváló minőségre, az igényességre és luxusra. A márka kedvelői közé királyi család tagjai, befolyásos emberek, a film-, zene-, divat- és a sportvilág hírességei tartoznak, például Terrence Howard, Marcia Cross, Randy Quaid, Benjamin Bratt, Kate Moss és Pierce Brosnan.

Amouage parfümök Randa Hammami, Cecile Zarokian, Daniel Maurel, Angeline Leporini, Robert Guy, Bernard Ellena, Alexandra Carlin, Emilie (Bevierre) Coppermann, Lucas Sieuzac, Jean-Claude Ellena, Nathalie Feisthauer, Violaine Collas, Pierre Negrin, Karine Vinchon Spehner, Dorothee Piot, Maurice Roucel, Gras, Creation Aromatiques, Michele Saramito, Jacques Flori, Alberto Morillas és Richard Herpin parfümőrök közreműködésével készültek.