Parfüm /

Unisex /

BEAUFORT LONDON /

1805 TONNERRE

1805 TONNERRE

1 értékelés alapján
Márka BEAUFORT LONDON Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2015
Kiszerelés 50 ml Illatcsoport fás - aromás
Parfümőrök Julie Marlowe | Julie Dunkley
Illat fő jellemzői aromás, füstös, fás, tengervizes, citrusos, friss fűszeres
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: lazolkov

Részletes leírás

Három óra, ami megváltoztatta a világot…
Összetételében egyedülállóan merész, provokatív, de végeredményében roppant kifinomult illat, ami megidézi az 1805-ös trafalgari csata légkörét, füst, puskapor, vér és a brandy erőteljes párájában citrusfélék kesernyésen-savanya molekulái lebegnek.
Most komolyan, ki az aki nyilvánosan visel ilyet? Repülőgép égő roncsa, amely kényszerleszállást hajtott végre egy működő vulkán kürtője mellett? Nagy csata - nagyszerű szag?
„Istennek hála, megtettem a kötelességemet!” (Lord Nelson admirális utolsó szavai)
A BeauFort London parfümház „Come Hell or High Water” sorozatának ezen darabja a trafalgari csata eseményeit vetíti, mélyen behatolva fantáziánk legsötétebb bugyraiba.
Nézzük a történelmi előzményeit: 1805-ben Napóleon ismét a brit szigetek elfoglalására készült. Nelson 27 hajójával az andalúziai Trafalgar-fok közelében megtámadta a 33 hajóból álló ellenséges flottát és győzedelmeskedett a Pierre-Charles Villeneuve altengernagy vezette spanyol–francia flotta felett aminek eredményeként meghiúsult Napóleon inváziós terve, és Nagy-Britannia egy évszázadra hegemóniára tett szert a világtengereken. A csata során Nelsont mintegy 15 méter távolságból eltalálták, a golyó átment a tüdején és a gerincében állt meg. A tengernagy néhány óra múlva belehalt sérülésébe, de még élt, amikor hajói győzelmesen befejezték az ütközetet. Nelson admirális Anglia egyik legnagyobb nemzeti hőse, emlékére emelték a londoni Trafalgar téren a monumentális Nelson Emlékoszlopot. Magánélete is mozgalmas volt, legendás a Lady Hamiltonnal való kapcsolata, melyről Susan Sontag A vulkánok szerelmese címmel írt regényt, Korda Sándor pedig filmet forgatott Laurence Olivier és Vivian Leight főszereplésével.
210 év elteltével a trafalgari csata brit hőseinek kultusza, immáron a brit illattörténelembe is beszivárgott.
A Tonnerre nyitása olyan mintha tényleg egy tüzesen izzó ágyúgolyó csapódott volna be, nyírkátránnyal polírozott hajónk oldalába, feltépve annak héját, millió éles szálra hasítva száraz faanyagát, halálos füstöt képezve a keletkező lángnyelvek nyomán. Az éles, szinte csípős illatokat egyedül a tenger sós aromája próbálja csitítani, de hamarosan rájövünk ez nem a tenger sója, hanem a hektóliterszámra kiömlő emberi vér megmámorosító illata, lenyűgöző, vadállatias, fenséges. Legmélyebben elrejtett ösztöneinket rángatja elő, szörnyeteggé válunk és széppé egyszerre.

Írta: lazolkov - 2018. április 27.

További BEAUFORT LONDON márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. június 30.
  Értékelés

  Semmisemvetekedhet véle...na jó, a Slumberhouse Norne-ja azért talán... :-)

  0
  embernek tetszik