Részletes leírás

Az EO 01 egy összetett, elegáns, könnyen viselhető, diszkréten fűszeres orientális illat. Egy rendkívül finom fás-ínyencség platformja felett lebegő összetett, fűszeresen virágos, gyümölcsös hangulatban nyílik meg bőrünkön Egon Oelkers által alapvetően vaníliára épített illat-műalkotása.

Egon Oelkers egy interjújában elárulta, hogy az alkotáshoz Thorsten Biehl nem maximálta a költségeket, így nagymennyiségű természetes anyagot tudott felhasználni a kompozíciójához, mintegy 80-90 különálló komponensből állt össze a végső, kábító hatású formula.

További BIEHL PARFUMKUNSTWERKE márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. október 23.
  Értékelés

  Egy rendkívül finom fás-ínyencség platformja felett lebegő összetett, fűszeresen virágos, gyümölcsös hangulatban nyílik meg bőrünkön Egon Oelkers által alapvetően vaníliára épített illat-műalkotása.  A gyümölcsök elsősorban citrusfélék, melyek csapodár freccsenését a kókusz száraz húsának szilánkos forgácsai tompítanak, tehát semmi nedvesség, vagy kókusz naptejes tengerparti lucskosság, talán ez az első kókusz jegyzet, amelyet maradéktalanul élveztem parfümben.
  A fűszerek, a kardamom, a szerecsendió, vagy a szegfűbors által létrehozott hangulat tökéletesen semleges, semminemű fűszer-drámát nem kínál viselőjének.
  A parfüm fás szerkezetén szinte átcsordogálnak csendesen a nyitó fűszerek oldatai, melyek karöltve a gyümölcsökkel és a virágokkal inkább egy sajátosan érzéki és finom, szépségesen csendes textúrát adnak a matériának, mondom semmi dráma, vagy sikoly és hangos vircsaft.
  A szantálfa, a cédrus, a vetiver és a pacsuli fás vonala mellett az egyetlen azonosítható jegyzet még, amit észlelek, az egy gyönyörű, de nem édes fahéj. Kényelmes, olyan ismerős, megnyugtató, mindennemű modern kortárs csavart nélkülöző klasszikus illat.
  Az EO 01 egyedülálló karakterének titka valószínüleg az, hogy Oelkers mester tökéletesen kiegyensúlyozta az elemeket, ezáltal hihetetlen harmóniát létrehozva köztük. Meleg és kényelmesen bizsergető szívmelengető érzés, egy gyönyörű selyemsálként burkolja be testünket. Porszerűségében a száraz vanília-orchidea (ami tulajdonképpen egy elképzelt illat, hiszen nagyon kevés orchidea rendelkezik érdemleges illattal) kombója vonul végig, megakadályozva, hogy akár egy pillanatra is elszabaduljanak a csípős, fűszeres indulatok és a cukrászdás/édességes ínyencségérzet.
  Nagyon ajánlom ezt a vanília szerelmeseinek!

  0
  embernek tetszik