CALVIN KLEIN

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

USA
A cég fő profilja / tevékenysége: divat
weboldal: http://www.calvinklein.hu
Parfümök: Coty

Calvin Richard Klein 1942-ben, magyar-zsidó bevándorlók gyermekeként született az USA-ban, New York város Bronx kerületében. Az Industrial Art Középiskolába járt, majd beiratkozott a New York's Fashion Institute of Technology-ra, de soha nem szerzett diplomát, 1962-ben abbahagyta tanulmányait. Ezután öt évig New York-i butikoknál volt tervező. Klein egy volt a sok tervező közül, akit felemeltek a zsidó bevándorló közösségből. Ilyen volt még például Robert Denning és Ralph Lauren. 1968-ban gyerekkori barátjával, Barry Schwartz-al elindította vállalatát, ahol először csak kabátokat és ruhákat gyártottak.

A márka híres minimalizmusáról és a klasszikus stílusról, valamint az 1970-es években  C.K. indította el a designer farmer-őrületet is azzal, hogy a  nadrágok hátsó zsebén feltüntette a saját nevét. Ma Calvin Klein leginkább farmereiről, ún. „casual” ruháiról, fehérneműiről és parfümjeiről híres világszerte. Az órák és ékszerek 1997-től részei a márka kínálatának. Minden termékükre jellemző a cég „cK” logoja, mely messziről is jól felismerhető. 

A cég első parfümje 1978-ban jelent meg „Calvin Klein” névvel, hölgyek számára.  CK parfümbirodalma azóta is töretlen sikereket ér el, az eladási toplisták örökös tagja. „Obsession” nevű, erotikus illatjegyekkel teli illatukat mind nők, mind férfiak számára elkészítették. Megjelenésük óta számos flanker látott napvilágot, mint pl. az „Obsession Night”  vagy a „Secret Obsession” . Említésre méltó a fiatal, sportos korosztály kedvenc illata is, az 1994-ben megjelent „CK One", mely akkor igazi kuriózumnak számított, hiszen az első uniszex, nőknek és férfiaknak egyaránt ajánlott parfüm volt.

Calvin Klein parfümök Pascal Gaurin, Yves Cassar, Jean-Marc Chaillan, Caroline Sabas, Carlos Benaim, Ann Gottlieb, Sophie Labbe, Alberto Morillas, Harry Fremont, Rene Morgenthaler, Rodrigo Flores-Roux, Ellen Molner, Bruno Jovanovic, Loc Dong, Richard Herpin, Pierre Wargnye, Honorine Blanc, Pierre Negrin, Steve Demercado, Sophia Grojsman, Jacques Cavallier, Clement Gavarry, Laurent Le Guernec, Dominique Ropion, Jean Guichard, Bob Slattery, Calice Becker, Marypierre Julien, Olivier Gillotin és Thierry Wasser parfümőrök közreműködésével készültek.