Parfüm /

Női /

CHANEL /

No 5 EAU DE PARFUM (1921)

No 5 EAU DE PARFUM (1921)

1 értékelés alapján
Márka CHANEL Kategória Női
Illattípus EDP Megjelenés éve 1921
Kiszerelés 35 ml - 50 ml - 100 ml - 200 ml Illatcsoport virágos - aldehides
Parfümőrök Ernest Beaux
Illat fő jellemzői fás, púderes, aldehides, virágos, citrusos, pézsmás
Illatjegyek

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  Manka Rumcajsova
  Dátum
  2018. március 17.
  Értékelés

  Akárki akármit mond, ez minden parfümök "anyja", alfája és omegája. Melyik illatról írtak beszéltek ennyit, melyiket vették az Európában állomásozó amerikai katonák a kedvesüknek, hogy hazavigyék? (Vajon Elvis is vett Priscillának?) Melyik illat volt sláger megjelenése után 30 évvel is (lásd a Marilyn Monroe reklámkampány az 50-es években), és maradt az immár közel 100 éve? Valamit tud ez a parfüm. Amikor nem volt még ekkora marketing, mint ma, nem lehetett volna csupán szorgos sztárolással ilyen hosszú időre konzerválni a népszerűségét. Szerintem.

  Visszatérve M.M-re, mindentől függetlenül elképzelhető, hogy nem ez volt a kedvence, csak hát van az pénz, hogy igen. Mindenesetre sokan hittek neki a pizsamapótló illatot illetően,  köztük én is.  Az viszont tény, hogy az utána megmaradt hagyatékban volt pár megbontott üveggel belőle, és sok embernek vett is ajándékba a papírok szerint. De amúgy meg tényleg tetszik az illat. Nem tudnám napi rendszerességgel viselni, egyszerűen, mert nem érzem úgy, hogy minden öltözék méltó hozzá. De esti illatnak, lefekvés előtt bármikor jöhet. Nem tudom leírni, hogy rajtam milyen. Soha nem is tudtam kielemezni, illatjegyeket felfedezni benne. Egyszerűen csak nekem ez A parfüm, amellett, hogy van néhány más illatom is.

  Ami a bajom vele, hogy már túlságosan megváltoztatták. Országunk Orra mondta egyszer sok éve, hogy a Chanel No 5-öt apránként mindig plasztikázzák, 1921 óta számtalanszor variáltak rajta, de csak úgy, hogy az se vegye észre, aki folyton ezt használja. Azt hiszem, pár évvel ezelőtt ez már nem sikerült nekik. Hiába, egy 90 éves maminál már minden öltés vicces arcszerkezetet hozhat létre. 

  A lényeg, hogy  a  boltokban most szagolható No 5  jól el van baltázva, és igenis érezhető a különbség, ha van mivel összehasonlítani az embernek. Nekem nem volt, ahogyan No 5-öm sem, mert folyton csak valahol szimatoltam, meg mintákat vettem a régi szép időkben, de még az emlékeim eléggé erősek voltak ahhoz, hogy az új gyártású parfümből hiányoljam azt, amitől beleszerettem a No 5-be.  Hála Istennek, Divatházi Szent Parfümériának és minden puttónak a kölni dómban, sikerült beszereznem két üveggel a régi kiadásból, így ha jól spórolok, és nem élek 100 évig, akkor talán kitart addig, amig el nem vész a szaglásom, mint szegény nagyanyámnak. 

   

  1
  embernek tetszik