CHOPARD

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Svájc
A cég fő profilja / tevékenysége: ékszerek
weboldal: http://www.chopard.com
Parfümök: Coty

A Chopard cég a világ egyik legismertebb óra- és ékszergyártója, melyet Louis-Ulysse Chopard, 24 éves órásmester alapított 1860-ban, a svájci Sonvillier falucskában.
Kezdetben a sváci hagyományok szerint készített precíziós órákra helyezte a hangsúlyt. A kiváló minőség és megbízhatóság híre gyorsan terjedt, így fia, Paul Louis bővíteni kezdte a céget, majd 1921-ben átköltöztette Genfbe. Órái a híres svájci órák közül is kitűntek precíz megmunkálásuk és különleges, egyedi kivitelezésük révén. A Chopard órák hamarosan a világ távoli országaiban is egyre keresetebbé váltak.

1963-ban a cég vevőt keresett, aki – a hagyományokat megőrizve - folytatni tudta a családi vállalkozást, így a Chopard cég Karl Scheufele, azaz egy német óragyártó család tulajdonába került. Vezetése alatt a Chopard rohamos növekedésnek indult. Szakértelmüket - az órák mellett - finom ékszerek készítésére is fordították, valamint Scheufele nevéhez fűződik az első bőrszíjas sportóra is. 
Scheufele valóban ügyelt rá, hogy a cég családi vállalkozás maradjon: lánya Caroline az ékszer részleget, míg fia, Karl-Friedrich az óragyártó részleget vezeti. A társaságnak Svájcban három gyártó üzeme van, termékeiket exkluzív butikok forgalmazzák az egész világon.

A világ luxusórapiacán a CHOPARD márka igen előkelő helyet foglal el: az összforgalom értékét tekintve a harmadik helyen osztozik a PATEK PHILIPPE-pel, vagyis csupán a ROLEX és a CARTIER előzi meg. Világhírnevét elsősorban női kollekciója - ékszerórái és ékszerei - révén tudta megalapozni. Kreációi egyediek, különlegesek, az összetéveszthetetlen CHOPARD-stílust képviselik, számos modell pedig drágakövekkel gazdagon díszített valódi órás és ékszerész mestermunka. Filozófiájuk  az alábbi hat értéken alapul: függetlenség, minőség / tökéletesség, kreativitás, örökség, tisztelet és bátorság.

1992-ben, a Casmir nevű ékszerkollekció ihlette első illatukat: a L'Oreal céggel karöltve kiadták a „Casmir” parfümöt, mely akkora sikert aratott, hogy számos flanker követte. Első férfi illatuk, a „Heaven” 1994-ben jelent meg. A Chopard parfümök üvege sok esetben csiszolt drágakőhöz hasonlít, ide sorolhatjuk egyik legnépszerűbb illatukat is, a „Wish”-t, melyet 1999-ben dobtak piacra. Szintén említésre méltó, hogy számos Chopard parfüm egy-egy azonos nevű óra- vagy ékszerkollekciót egészít ki, mint például a „Happy Spirit” illatok.

Chopard parfümök Nathalie Lorson, Thierry Wasser, Michel Almairac, Mark Buxton, Olivier Polge, Bruno Jovanovic, Emilie (Bevierre) Coppermann, Jean-Christophe Herault, Dominique Ropion, Veronique Nyberg, Alienor Massenet, Alberto Morillas, Christine Nagel, Amandine Marie, Nicolas Beaulieu, Lucas Sieuzac, Nathalie Feisthauer, Louise Turner, Michel Girard, Alexandra Jouet és Ursula Wandel parfümőrök közreműködésével készültek.