CLINIQUE

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

USA
A cég fő profilja / tevékenysége: kozmetikumok
weboldal: http://www.clinique.hu
Parfümök: Estee Lauder

A Clinique márkát Estee Lauder 1968-ban alapította. Az új brand létrehozásához a Vogue magazinban megjelent cikk adta az ötletet, melyben leközöltek egy bőrgyógyásszal készített interjút. Ezt a cikket Mrs.Lauder menye, Evelyn Lauder megmutatta anyósának, majd megkereste a Vogue szépségrovat szerkesztőjét és a bőrgyógyászt, akivel készítették az interjút. Az ő közös elhatározásuk és munkájuk eredményeként 1968 augusztusában debütált az amerikai piacon a Clinique márka.

A Clinique elsőként képviselte azt a kozmetikai vonalat, mely bőrgyógyász által kifejlesztett, anti-allergén és illatanyag-mentes kozmetikumokat forgalmaz. Összes termékük gondos és kiterjedt tesztelésen esik át szigorú szabványokat betartva annak érdekében, hogy az allergiás reakciókat minimalizálják.

A „Clinique” márkanév francia, jelentése: klinika. A termékek klinikai tisztaságát, bőrgyógyászok „jelenlétét” illetve szaktudását szimbolizálja a Clinique üzletekben dolgozó eladók viselete, a fehér köpeny is. A cég életében jelentős szerepet tölt be, egyben legkeresettebb terméke a 3-lépéses bőrápoló program, melyet különböző bőrtípusokra fejlesztettek ki.

A Clinique cég elsősorban bőrápolási- és sminktermékekre fókuszál, ettől függetlenül rendszeresen adnak ki parfümöket. Az első Clinique illat, az „Aromatics Elixir”  1971-ben jelent meg, több generáción  át rengeteg nő viselte signature illatként. Az Aromatics Elixir évtizedek óta nagy népszerűségnek örvend és napjainkban is keresett illat, mégis: a Clinique legkelendőbb parfümje az 1997-ben bevezetett  „Happy for woman". Ez a parfüm oly átütő sikert aratott az amerikai piacon, hogy  hamarosan követte a férfi változat, majd számtalan flanker.

Clinique parfümök Sophia Grojsman, Raymond Matts, Bernard Chant, Laurent Le Guernec, Trudi Loren, Nicolas Beaulieu, Jean-Claude Delville, Rodrigo Flores-Roux, Christophe Laudamiel, Olivier Polge és Olivier Cresp közreműködésével készültek.