Parfüm /

Unisex /

ETAT LIBRE D'ORANGE /

HERMANN A MES COTES ME PARAISSAIT UNE OMBRE

HERMANN A MES COTES ME PARAISSAIT UNE OMBRE

1 értékelés alapján
Márka ETAT LIBRE D'ORANGE Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2015
Kiszerelés 50 ml - 100 ml Illatcsoport fás - aromás
Parfümőrök Quentin Bisch
Illat fő jellemzői fás, földes, ámbrás, pacsulis, pézsmás, vizes
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: lazolkov

Részletes leírás

A Hermann a Mes Cotes Me Paraissait Une Ombre hihetetlenül hosszú neve Victor Hugo verséből származik, melynek illatanyagba foglalása a pályafutását a Givaudannál kezdő Quentin Bisch boszorkánykonyhájában készült, Etienne de Swardt kreatív irányítása mellett és David Jaumes művészi ihletettségével.

További ETAT LIBRE D'ORANGE márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. június 01.
  Értékelés

  Illatjegyek: Hercules Club (Zanthoxylum clava-herculis), galbanum (Ferula erubescens), fekete ribiszke, fekete bors, geosmin (Streptomyces bakterium), tömjén, Petalia®, rózsa, pacsuli, ambroxán

  A Hermann a Mes Cotes Me Paraissait Une Ombre hihetetlenül hosszú neve Victor Hugo verséből származik, melynek illatanyagba foglalása a pályafutását a Givaudannál kezdő Quentin Bisch boszorkánykonyhájában készült, Etienne de Swardt kreatív irányítása mellett és David Jaumes művészi ihletettségével.


  A Hermann nyitánya zöld energiákat gerjesztő, fekete borsos galbanum (Ferula erubescens) robbanással indul. A gyantás husáng, vagy szíriai gyanta (galbanum) bibliai említettségű gyantás növény, 1,5 m magas, sárga ernyős virágzatú növény, tejnedvét illatáldozatokhoz, csípősen kesernyés illatú, szent füstölőkhöz, illetve az illatok fixálására használták. Egy ókori író szerint füstje olyan átható, erős illatú, hogy elűzi a lappangó kígyókat, és a szúnyogokat is távol tartja a kerttől. Európa legtöbb országában hivatalos gyógyszer volt még a XIX. században is, légző- és nemzőszervi problémák ellen. Pszichikai hatása a bátorság, gyorsaság, tettrekészség és a figyelem összpontosítása, félelmeink legyőzése és az éberség kifejlesztése.


  A fejlődés következő fázisában a feketeribizli rügyeké a főszerep, fanyarzölden lédús, koncentráltan élénk és energikus a hatás, ami mögött meghúzódik valamiféle megnyugtató sötétség is – egy setét erdő, amelyből hamarosan egy vérvörös rubin rózsa érkezik, ami láthatatlan, csupán az illatát érezzük, nem látjuk, de egyértelműen érzékeljük jelenlétét… egy szellemrózsa-árnyéka… egyedülálló és figyelemreméltó érzés. Ez a rozsdás rózsa-szellem egy sajátos fémes piszkosságot is kölcsönöz az anyagnak, éterivé, egyben viszkózusan érdessé is teszi az összhatást, melyhez a tömjén adja a vetítővásznat, ami valójában egy fenyőillatú, citrusosan zöld fátyol. Mindezt a geosmin (eredetileg Streptomyces baktériumok állították elő a talajban) tovább fokozza a frissen szántott és esővel megáldott talaj illatát imitálva. A geosmin a természetben elsősorban a kukoricában és az őzlábgombában található, de a cékla földszerű aromáját is neki köszönhetjük. Ezen az esőáztatta talajon pedig a Givaudan virágos illatanyaga, a Petalia® pompázik, gyöngyvirágnak és pihepuha pünkösdirózsa-színű szirmoknak álcázva magát, hasonlóképpen, mint a Parfums de Marly Delina-jában és a Les Liquides Imaginaires FleuveTendre-jében.


  Igazán kevés parfümöt találunk a fragranticán, melynél említésre kerül a Hercules-club (Zanthoxylum clava-herculis), amely egy Florida vidékén őshonos, külsőre elég ijesztő, krokodilszerű, tüskés fásszárú növény, melynek minden része, de különösen a kérge és a gyökere tartalmazza az aromás, xanthoxylin tartalmú keserűolajat. Tingletongue-nak is nevezik, mert a levelek, illetve a kéreg rágása a száj, a nyelv, a fogak és az íny bizsergően stimuláló érzését okozza, az indiánok éppen ezért fogfájás ellen rágcsálták.
  Rózsák és erdők, föld és nedves levelek, hamu, hideg levegő, ahogy a sötétben hazafelé sétálunk, elfojtott hangok és sötét árnyékok, a templomi füstölők illatát hazáig hurcoljuk a kabátunkon, ami örökké tart, de 24 órán át bizonyosan, szinte második bőrünkként viselve ezt a tiszta aurájú illatot. Van egy szakasz, ami előhoz egy gyerekkori illatemléket, a kvarclámpák UV-C sugara által a bőrünkről felszálló balzsamos illatot, ami semmihez sem hasonlítható.

  0
  embernek tetszik