Parfüm /

Unisex /

FILIPPO SORCINELLI /

UNUM: LAVS

UNUM: LAVS

1 értékelés alapján
Márka FILIPPO SORCINELLI Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2013
Kiszerelés 100 ml (extrait de parfum) Illatcsoport orientális - fűszeres
Parfümőrök Filippo Sorcinelli
Illat fő jellemzői balzsamos, aromás, meleg fűszeres, ámbrás, fás, édes
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: lazolkov

Részletes leírás

A UNUM márkát az olasz Filippo Sorcinelli alapította, akinek multi-tehetsége különböző művészeti ágakban is megnyilvánul, teremtés iránti vágya érinti a zenét (orgonál), ékszerkészítést, fest-fotózik, és nem mellesleg bíborosok és pápák (XVI. Benedek, Ferenc pápa) házi szabója. Mindehhez képzeljünk el egy félig punk, félig szerzetes Rasputin külsőt, mintha egy El Greco festményről ugrott volna le…aszimmetrikus frizura, szakáll és előszeretettel mutogatott szőrrel borított szálkás test, melyet geometrikus tetoválások díszítenek. Mindezek után nézzük a lényeget, mit alkotott ez az extrém művész a parfüm-fronton, első alkotásaként (titok övezi az orr kilétét) 2015-ben. A LAVS (Laboratory Atelier Vesti Sacri) eredetileg szoba(ruha)illatosítóként indult, majd mikor rájött, hogy ügyfelei parfümként használják, elkészítette extrait de parfum változatát is. Lépjünk hát be a LAVS gótikus álomvilágába, ami egyben egy alkimiai kezelés is, hiszen arannyá válik még a lelkünk is, spirituálisan gyógyítja viselőjét és az ősi bölcsesség hordozójává teszi. 
Az Unum rendkívüli példa a modern illatszerek legjobbjaira, nem édesen mosolygós szexi füstölő illat, hanem szigorúan titokzatos és komolyan erőteljes liturgikus füstölő illat, aminek univerzális vonzereje van, egy „illatos himnusz a lelkünknek”, felemel, miközben megtisztít. Hihetetlenül élő, vibráló, miközben sötét és mély, egyben tágas, óriási simasággal és naturalizmussal. Ez a legjobb és legmeditatívabb füstölő illat, amit valaha szagoltam.
Ennek a gyantás gyöngyszemnek a hosszú hivatalos alkotórész listájából orrom durván négyet-ötöt érzékel, elsődlegesen az elemi (Canarium luzonicum) gyantája, ami egy kicsit durvább textúrát biztosít a tömjénhez, nyitáskori feketebors, csepp jázmin, szegfűszeg és kardamom. A LAVS rajtam 16-18 órás élettartamú…

Írta: lazolkov - 2018. április 06.

További FILIPPO SORCINELLI márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. június 30.
  Értékelés

  0
  embernek tetszik