Parfüm /

Unisex /

HENDLEY PERFUMES /

MOWN

MOWN

1 értékelés alapján
Márka HENDLEY PERFUMES Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2017
Kiszerelés 50 ml Illatcsoport orientális - fougere
Parfümőrök Hans Hendley
Illat fő jellemzői friss fűszeres, virágos, zöld, édes, fás, dohányos
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: lazolkov

Részletes leírás

kamilla, széna abszolút, champaca, aszalt gyümölcsök, dió, dohány, orris vaj, moha, ambrette

Szénaboglya tánc az avaron - a folyékony nyári napfény illata…

Egy rituális szellemi és testi egyesülés a frissen kaszált szénával borított réten, ahova a szél befújja a nedves faleveleket a szomszédos erdőből, kamillás, dohányos klorofill-bombaként feltoluló olfaktorikus, kinesztetikus, már-már gusztatorikus orgazmus.

Messze a nagyváros zajától, gyermekkori emlékek tolulnak fel, a nyári szünet utolsó fékevesztett napjai a nagyszülők házában, az őszt előrevetítő utolsó kergetőző hempergőzések a kaszált mezőn, mikor a bágyadt, sárgás-vörösen izzó lemenő nap sugarai zizegtetik a szalmabálákat.

A széna abszolút illatos testvérével, a dohánylevéllel ölelkezik champaca szirmokkal borított plüss mohaágyon, verejtékes napsütötte bőrük pólusain keresztül aszalt gyümölcsök selymesen mézes cseppjei türemkednek a felszínre…édesen odaadó megkönnyebbülés.

A brooklyni kézműves parfümőr, Hans Hendley egy karizmatikus és izgalmas személyiség, aki igazán mély gondolatokat és intenzív érzéseket fejez ki parfümcsodáival.

De mi a fene lehet az a széna abszolút? Nyilván a nevéből adódóan egy nyers illatanyag, melyet adott, jelen esetben a széna alapanyagait adó növényi forrásból nyerünk, oldószer használatával, hogy lényegében elnyelje és megőrizze annak természetes növényi illatát. Mik lehetnek ezek a rejtélyes növények?  Ilyen lehet az alpesi szentperje (Hierochloe alpina), az illatos borjúperje (Anthoxanthum odoratum), vagy akár a lóhere, lucerna melyek édes ízt adnak a széna számára, elsősorban kumarin tartalmukkal, de mivel pillangósvirágúak, így a talajt is gazdagítva feltöltik nitrogénnel. Az abszolút kivonatok értéke között óriási különbség van, a narancs és fenyőolajok rendkívül olcsók, 10-15 ml 1500-2000 Ft, nem véletlenül találjuk meg őket gyakorta a tisztítószerekben, míg a széna abszolút 30-35000 Ft. A széna abszolút azonban nem viselhető illatanyagként önmagában, mert elég kellemetlen 2-3 hetes mosatlan haj szaga van, ezért elengedhetetlen támogató illatanyagok hozzáadása, lásd dohány, champaca, orris…

Írta: Lazolkov - 2018. augusztus 22.

További HENDLEY PERFUMES márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. augusztus 27.
  Értékelés

  0
  embernek tetszik