Parfüm /

Unisex /

HIRAM GREEN /

HYDE

HYDE

1 értékelés alapján
Márka HIRAM GREEN Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2018
Kiszerelés 50 ml Illatcsoport bőrös
Parfümőrök Hiram Green
Illat fő jellemzői citrusos, zöld, füstös, száraz, fűszeres, földes
Illatjegyek

További HIRAM GREEN márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2019. november 22.
  Értékelés

  Nem véletlen, hogy a Hyde, egy nemes fenevadként elnyerte a 2019. évi Art & Olfaction legjobb kézműves díját (a másik artisan győztes Sven Pritzkoleit – Powder & Dust, mondanom sem kell, hogy Ő orrolta a Hyraxot is). Velőtrázóan brutális az indítástól a fenséges befejezésig, természetesen tiszta művészet egy piciny, de annál formásabb üvegcsébe zárva – engedjük hát ki a szellemet a palackból!
  Intelligensen átgondolt és kreatív matéria, amely ledönt minden tabut, amit eddig a természetes alapú illatszerekről gondoltunk, miszerint ezek könnyű, zamatos bio-löttyök. Nem, ez egy atomerőműből felszabaduló, addiktív hasadóanyag-permet! Mérgesen és tajtékosan induló, elbűvölő főzet, amely a szelídséget szörnyeteggé változtatja, amelyet mégis eksztatikusan szépnek látunk és sóvárgunk utána örökkön örökké, ha egyszer megtapasztaltuk ennek a szépséges szörnyetegnek a hatásmechanizmusát.
  Megnyílik a fényes citrom és a bergamott erős robbanásával, ami csupán egy pár másodperces illúzió, egy citrus-villanás, mert a levegő szinte azonnal megtelik egy megmagyarázhatatlanul érzéki, baljós füsttel, amely szinte megbénítja érzékeinket és elárasztja képzeletünket földöntúli látomásokkal. Ekkor még nem tudjuk, de perceken belül szembesülünk azzal, hogy Mr. Hyde alapvetően a varázslatos nyírkátrány ünnepe, ahová a gonosz Dr. Jekyll ugyan nem kapott meghívót, de lehet, hogy mégis betoppan?
  Tehát megérkezett a nyírkátrány, nem az a ragacsos, hanem inkább az elszenesedett fa érzetét keltő módon, méghozzá olyan koncentrációban, hogy a hajkoronánk is lobogni kezd ebben az enyhén csípős, szinte gyógynövényes minőségű kátrányos süvítésben. Azonban ez sem tart örökké, pár percen belül szinte belevetjük magunkat egy frissen cserzett marhabőr-kanapé ölelő karjaiba. Döbbenetes metamorfózis, ahogy az izzóan üszkös nyírkátrány pillanatok alatt megszelídül ebben az érzéki és addiktívan elbűvölő intenzív, csábító erejű bőrré való átalakulási folyamatban. Mindez nagy valószínűséggel az akácia (cassie virág) zöld, mézesen virágos és fűszeres árnyalatainak köszönhető, botanikusan megszelídítve a korábbi füstös őrület illatos rengéseit.
  A gyantás labdanum további lépésekre kényszeríti a korábban oroszlánként üvöltő folyamatokat a további finomítás érdekében Lenyűgöző, ahogy a Hyde nyírkátránya percek alatt válik azonnal hordható és puha és finom bőrös illattá. A tüzes kezdeti pillanatokat pihentető, szemlélődő órák követik, melynek során megtapasztalhatjuk a sötét és füstösen mézes nyers bőr átalakulását valami elmondhatatlanul ínyenc, mondhatni gourmand bőrös illattá. Talán Prin Lomros Turkish Leatherjében érezhető valami hasonló, de ott inkább aszalt gyümölcsökre apellálva, míg itt a maláta és a vanília veszi át a főszerepet a cserzett bőr sajátos édességeként, pár csepp juharszirupos koktéllal megvadítva. Az összhatás magával ragadóan sötét, erőteljes és tökéletesen felejthetetlen akkord, amihez néha a tölgymoha penészes fapadlóra és égő gyertya viaszos illatára emlékeztető hullámai társulnak be. Egészen elképesztő a nyírkátrány ilyetén módon történő krémes rétegződése, mindvégig elkerülve a szokványos és elcsépelt BBQ-s, szalonnasütős érzetet. Hagyd magad, hogy a Hyde hatalma téged is átalakítson! Az egyik legmélyebb és legsötétebb nyersbőr illat, amit valaha tapasztaltam parfümben.
  Hiram Green Kanadában született, rajzolást és festészetet tanult az Ontario Művészeti Főiskolán, mielőtt Londonba költözött. Hogy művészként éhen ne haljon, alkalomszerűen különböző londoni parfümüzletekben dolgozott, ahol lenyűgözte a parfümök világa, és egyre kevésbé érdekelte a festegetés. 2003-ban meg is nyitotta saját parfümüzletét Londonban, a Scent Systems-t. Mindvégig izgalomban tartották a természetes alapanyagok felhasználási lehetőségei. Tíz év elteltével bezárta a Scent Systems-t, majd Hollandiába költözött, ahol – miután elég bátorságot és pénzt gyűjtött – elindította az első saját illatát Moon Bloom néven, és azóta nincs megállás.

  0
  embernek tetszik