Parfüm /

Női /

JACOMO /

ART COLLECTION BY JACOMO #09

ART COLLECTION BY JACOMO #09

1 értékelés alapján
Márka JACOMO Kategória Női
Illattípus EDP Megjelenés éve 2010
Kiszerelés 50 ml - 100 ml Illatcsoport fás - fűszeres
Parfümőrök ***
Illat fő jellemzői édes, citrusos, trópusi, gyümölcsös, meleg fűszeres, fás
Illatjegyek

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  Csigabiga
  Dátum
  2018. május 08.
  Értékelés

  Előre mondom, hogy amolyan ösztönös parfümfan vagyok, általában nem boncolgatom az illatokat fej-szív-alap jegyeik szerint.  Természetesen megnézem, hogy milyen összetevőkből áll, az illatcsoport azonban számomra sokkal árulkodóbb és vakvásárlás esetén inkább ez utóbbira információra támaszkodom, mint iránytű.
  Általában úgy tekintek az illatokra és úgy mondom ki az "ítéletet", hogy mint kerek egész hogyan vesznek le a lábamról, avagy hogyan kreálnak fintort a fejemre.  Aztán, hogy ezen belül miként bontakozik ki a rózsabors, majd a tubarózsa és a jasmin sambac, és végül hogyan szárad le a vetiver a cédrusssal.... hát lehet, hogy ez az én szegénységi bizonyítványom, de nem izgat különösebben. 

  A kollekció mindhárom darabjának boldog tulajdonosa vagyok. Azt most nem mesélem el, hogy mekkora vesszőfutás volt beszerezni őket, egyszerűnek semmiképp nem nevezném. Mindenért kárpótol viszont az élmény, amit ettől a három Jacomotól kapok.  A hosszú bevezetőt pedig azért írtam, mert ennél az illatnál sokkal lineárisabb parfümöket sem elemeznék, ezt viszont akkor sem tudnám, ha akarnám. Semmihez nem tudom hasonlítani, talán azért, mert az általam ismert illatok közül nem is hasonlít egyikre sem. Különleges, meleg és fűszeres, ugyanakkor száraz és fás, mindezek a jellemzők ritkán tapasztalható harmóniában egyesülnek. 

  Nem kérdés a maximum pontszám.

  0
  embernek tetszik