Parfüm /

Unisex /

JEAN PAUL GAULTIER /

GAULTIER 2

GAULTIER 2

1 értékelés alapján
Márka JEAN PAUL GAULTIER Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2005
Kiszerelés 40 ml - 120 ml Illatcsoport orientális - vaníliás
Parfümőrök Francis Kurkdjian
Illat fő jellemzői ámbrás, vaníliás, pézsmás, púderes, animális
Illatjegyek

További JEAN PAUL GAULTIER márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  Luna1024
  Dátum
  2018. május 26.
  Értékelés

  Gaultier volt mindig is a legnagyobb mumusom, ha parfümökről volt szó, egyszerűen a legtöbb illat, ami e név alatt kijött, a "kifutok tőle a világból/lekaparom a saját bőrömet/kitépem a hajam" stb. kategória, szóval elég erősen auto-agressziót generáló szörnyűségek voltak rajtam, az én bőrömön. :D :( Ha azt mondom, nem vagyok jóban a ház kreálmányaival, akkor nagyon finoman fogalmaztam... Aztán egy kedves lány jóvoltából hozzájutottam ebből 10 ml fújóshoz, és elállt a lélegzetem! Na, először nem azért, mert annyira tetszett, hanem mert az előzetes figyelmeztetés ellenére szépen magamra permeteztem a szokásos 2 fújást, gondolván, hogy meg se kottyan majd... Mit mondjak...? Rossz ötlet volt! :D Olyan brutális ereje van, amit eddig csak Mugler Angel-jénél és MFK Oud Satin Mood-jánál tapasztaltam! Nagyon brutál "cucc", percekig szédelegtem tőle, és kb. fél testtel lógtam kifelé a nyitott ablakon, hogy egy kis levegőhöz jussak, mert az egész szobát beterítette az egyetlen fújás. :D 
  Az illata elsőre nem tetszett sajnos, nagyon furcsa volt, sose éreztem még ehhez hasonlót. Úgy fogalmaznám meg, hogy egyfajta édeskés púderillatot éreztem (ámbra, gondolom), keverve valami olyannal, amit leginkább a benzinhez tudnék hasonlítani, de van benne határozottan egy kis oud-os vonal is (nekem, az én bőrömön). Nagyon mély, sötét illat, szinte magával ránt és delejez, és bár eleinte nem tetszett, mégis volt benne valami elképesztően addiktív, ami újra és újra arra kényszerített, hogy ahányszor elmegyek a polcom mellett, magamra fújjam... Utoljára a Givenchy Ange Ou Demon-jánál volt ilyen ambivalens love/hate érzésem: úgy éreztem, nem tudom magamon elviselni, de szabadulni se tudok tőle, mert van benne valami mágikus vonzerő. Tud valamit, na! :D Szóval az lett a dologból, hogy ez a kis "szörnyeteg" szépen megkedveltette magát velem, kikristályosodott, hogy nagyon szeretem én ezt az illatot, de kizárólag alkalmanként használva, ha épp "keményebb" hangulatban vagyok, mert bár uniszexnek mondják, szerintem abszolút férfiillat, magamon csak magabiztosabb napjaimon tudom elképzelni... Bár én amúgy is a lágyabb, ultrafeminin illatokhoz vagyok szokva, ezt tegyük hozzá. Oda is adtam Nevelőapukámnak, mert már hónapok óta kifogyott a Fahrenheit-je, és vágyott már valamilyen illatra. Ezt amint megmutattam neki, rögtön felcsillant a szeme, azóta is nagyon-nagyon szereti, és be kell valljam, hogy sokkal jobban érvényesül rajta, mint rajtam. Néha csórok a fújósból, ha náluk vagyok, mert egyszerűen képtelenség teljesen elszakadni ettől az illattól, de a vége úgyis az lesz, hogy kénytelen leszek beszerezni neki egy teljes üveggel. :D Nagy kár, hogy ez nehezen fog menni, hiszen elvileg már nem gyártott illatról van szó (de ezt nem tudom biztosan - az tuti, hogy nehezen beszerezhető, és drága...). 

  A Classique Intense óta az egyetlen Gaultier, ami nem ellenszenvet vált ki belőlem, így nem kérdés az 5 csillag... :) Kipróbálását mindenképp ajánlom, egészen újszerű élmény, bár kell hozzá a nyitottság, mert nem a megszokott illatvilág, én pl. semmihez nem tudom hasonlítani! 
  (Ja, a hatósugara mellett a tartóssága is BRUTÁLIS, megkockáztatom, hogy bőven elég belőle 1, azaz EGY fújás!!!!).

  1
  embernek tetszik