Parfüm /

Unisex /

JOUSSET PARFUMS /

QAHUA BUNGA 2

QAHUA BUNGA 2

1 értékelés alapján
Márka JOUSSET PARFUMS Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2021 (limitált)
Kiszerelés 50 ml (extrait de parfum) Illatcsoport fás - fűszeres
Parfümőrök Jimmy Bodin
Illat fő jellemzői kávés, oudos, enyhén fűszeres, édes, rózsás, fahéjas
Illatjegyek

További JOUSSET PARFUMS márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2021. május 25.
  Értékelés

  Extatikusan kábító, fahéjas fűszerezettségű mandulatejben lebegő rózsaszirmok édesen mély aromafelhőjével indulunk egy arab kulináris utazásra, hogy közelebbről is megismerkedhessünk egy tradicionális algériai desszert, a taminet ellouz illatával.

  Természetesen ehhez a gourmand élményhez elengedhetetlen a frissen pörkölt kávéból készült, mandulaporral és fahéjjal meghintett forró feketekávé, melynek mandulakrémes felszínéről felszálló gőzébe összetéveszthetetlen rózsaillat keveredik.

  Elképesztően gyönyörű és egyedi illatvarázslat, ahogy rátalálunk a rózsára, amely kacéran bár, de mégis kislányosan rejtőzik a mandulás koffeingőz mögött, szaténosan üdévé téve ezt a fekete előteret, fenséges kontrasztot adva a sötét és testes kávéaromának.

  A kifinomult minimalista módon, ínyencen kavargó kávés akkordokkal játszva, a parfüm karakterében mindvégig megőrzi eleganciáját, és a leszáradásban ad bőrünknek egy gyantásan lágy vietnámi oudos, tökéletesen uniszex balzsamos bevonatot.

  A záróakkord valamennyi hangjegye a kompozíció addiktív mélységének stabilitását erősíti, a keserű és az édes, a krémes és a száraz, a hűvösen ropogós és az izzóan lágy tónusok egyensúlyát mindvégig fenntartva.

  Lássuk tehát a taminet ellouz receptúráját: Tegyük a rózsavízzel kevert tejet és az olvasztott vajat egy vastag fenekű edénybe, és lassú tűzön, folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a cukorral összekevert mandulaport. Amikor a massza már nehezen válik el a lábas aljától és a fakanálhoz tapad, vegyük le a tűzről, hűtsük le, gyúrjuk át, majd egyenletesen terítsük el és szórjuk meg porcukorral. Egy éjszakára hűtőbe téve, majd másnap felszeletelve pompás csemege!

  0
  embernek tetszik