További M. MICALLEF márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2019. május 05.
  Értékelés

  Napjainkban, egyre nehezebb létrehozni az eredetiségérzetet a férfi parfümök világában. Talán éppen ezért, Martine és Geoffrey az Akowa egyedülálló kompozíciójának középpontjába, egy afrikai utazásuk során felfedezett titokzatos növény gyöktörzsének illatát helyezték, elvégre a parfümöknek is jogukban áll rejtélyüket megőrizni. Az egyik legizgalmasabb illat, amit Jean-Claude Astier, Martine és Geoffrey elindítottak, vadul eredeti, egyedülállóan megdöbbentő alkotás.

  Már az első permetezés után érezhető a titkos összetevő sugárzó mágnesessége, mely leginkább a szárított zsályalevél és gyökerének illatára emlékeztet, amit a narancsvirágok enyhén füstös, lédúsan kesernyés, homályos fűszerezettségű illata ölel körbe, a bergamott pislogása közepette.

  Szinte másvilági érzetet kelt, ez az intenzív, szárazan kesernyés, zöldesbarna, poros, bőrös, keleti fás akkord, melyből buja trópusi kertek virágainak illata is kiérződik, miközben a hátteret határozottan, a sivatag forró homokja adja.

  Rendkívül bonyolultan összetett illattal állunk szemben, ördögi varázslat ahogy fejlődik, folyamatosan átalakul a bőrünkön, mintha egy illat-hullámvasúton utaznánk órákon keresztül, felejthetetlen élményt nyújt, pedig még csak most jön a java.

  Akowa szívében egy sűrű, kócos gourmand illat kezd körvonalazódni, egy fúziós desszert, melyben a mindvégig érezhető titkos összetevő mellett, kakaóporral megszórt, fügefa levelekbe göngyölt, mézes narancsszirupot érezhetünk. Olyan ez, mint a narancsvirágok, keserédes lekvár verziója, leírhatatlanul mámorító, semmihez sem hasonlítható. (A Bigarade keserűnarancs, vagy más néven sevillai narancsról úgy tartják a pomelo és a mandarin hibridje és szinte minden porcikájából mennyei illóolajokat nyernek.)

  A bőrös érzet mellett egy sajátos tannikus, az idősebb, érett vörösborokat jellemző illat is játszik érzékszerveinkkel, a vetíver földes gyökér-illata kíséretében, miközben az egésznek van egy rendkívül eredeti, tiszta és szappanosan krémes, gyógynövényes minősége.

  A vetiver felemelkedő, rendkívül összetett tündöklését követően a leszáradás a vanília fokozatos ébredését hozza, mely egy hosszantartó káprázatos narancsos vanília pudingot eredményez ebben a lenyűgözően buja Micallef boszorkánykonyhában.

  0
  embernek tetszik