További NOBILE 1942 márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. október 14.
  Értékelés

  Fej: bergamott, szárított gyümölcsök, szőlő, mazsola
  Szív: rózsa, geránium (muskátli), szegfűszeg, sáfrány, cédrus
  Alap: bőr, pacsuli, vetiver, immortelle (szalmagyopár), pézsma, tömjén
  A Nobile 1942 egy harmadik generációs olasz parfümház, amelyet Alberto Nobile a II. világháború alatt alapított, és amelyet napjainkban unokája, Massimo Nobile vezet. Szinte kizárólag természetes esszenciális illóolajokkal és nyersanyagokkal dolgoznak, a palackozást és a csomagolást is ideértve saját kezűleg végzik.
  A "Rudis"-t, egy fából készült kardot az ókori Rómában használták a gladiátorok edzés közben, hogy ne okozzanak sérüléseket egymásnak. A szabadság és a bátorság szimbóluma is volt egyben, ajándék, amelyet egy gladiátor akkor kapott meg, amikor rabszolga státusából felszabadították győzedelmes bátorsága jutalmaként.
  Nagyon erős, intenzív és gazdagon összetett, robosztusan impulzív nyitású illat. A rudis a whisky (erről még ejtek pár szót) és a sósan izzadt bőr katartikusan mellbevágó keverékével nyílik meg, amit a háttérből aszalt gyümölcsök, füstölgő fák, vajas sáfrány, valamint a szalmavirág aranysárga érzékisége táplál. Egy feketébe hajló színű testes, szinte mazsolaízű vörösborcsík folydogál keresztül az alapon, ami mindent megtesz a pacsulival, a fűszerekkel és az áttetsző rózsaszirmokkal karöltve, hogy egyensúlyba hozza a nyitás nyers férfiasságát. Durva és finom, vajasan édes és fűszeres, balzsamosan érzéki és krémes, füstös és földes, tőzeges jegyzetek kavarognak egy mámorító örvényben, amely hurrikánként söpör végig bőrfelületünkön, önmagába visszatérve folyton-folyvást, háromdimenziós képeket felidézve fejünkben. Apró tüzes villódzásként váltogatja egymást a húsosabb gyümölcsök savanykás illata, pikáns gerániumszirmok keverednek a sáfránybibék fűszeres kipárolgásával. A két-háromórás illathurrikánt krémes édességek puhítják, érzéki pézsmával és tömjénnel ringatva álomba azt.
  Érdemes pár szubjektív gondolatot hozzáfűzni a whisky jegyzethez, amely nem egy hétköznapi scotchot idéz fel, hanem az Islay régió legintenzívebben füstös és tőzeges, algásan gyógynövényes karakterű Laphroaig Single Maltját, ami egy leheletnyi olajos édességgel biztosít egyedi és rendkívül különleges élményt még így szimatolva is, mert azért a Rudis felhörpintését senkinek sem ajánlanám. A két folyadék illata közti hasonlóság egészen megdöbbentő.

  0
  embernek tetszik