Parfüm /

Unisex /

SERGE LUTENS /

VITRIOL D'OEILLET

VITRIOL D'OEILLET

1 értékelés alapján
Márka SERGE LUTENS Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2011
Kiszerelés 50 ml - 75 ml - 100 ml Illatcsoport virágos - fűszeres
Parfümőrök Christopher Sheldrake | Serge Lutens
Illat fő jellemzői meleg fűszeres, virágos, édes, sárga virágos, friss fűszeres, púderes
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: DameVerte

További SERGE LUTENS márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  DameVerte
  Dátum
  2018. október 07.
  Értékelés

  Igazi csemeg a Lutens-ok közt is. Nem népszerű, cseppet sem felkapott, talán nem is különösebben ismert illata a háznak.  Annyira ,hogy az új, gyászkülsősök közé be sem került,  hanem egyből a harangüveges, 75 millisbe mentették át,  azaz Ball Jar Exclusifs,  vagyis aki venni szeretne, annak irány Párizs. Természetesen a kockaüvegeseket már visszahívták, itt-ott egy-egy amúgy is kétes forrású beszerzésű webshopban azért elérhető. 

  Az illat a szegfűről és a fűszerekről szól. Szegfűszeg és szerecsendió , mámorítóan szép indítása. Bomlanak  a virágok, egy hűvös-elegáns , pikáns szegfűillat. Kicsit bohém ,de nem hippis,  inkább van egy dekadens eleganciája. A paprika nagyon nagy húzás benne, érezhető, és nem zavaró ,hanem fejet felkapóan gyönyörű. Okos illat, intelligens, talán frivol is. Őrületes tartása és eleganciája van, megkockáztatom, hogy szellemes. Az illatok Oscar Wilde-ja,  vagy lehet, hogy Bel Ami-jáé, persze a szalonokban megismerhető, romlottságot csak épp' sejtető, pikáns humorú, okos-szellemes verzióban. Az illat 8-10 órán át tart, lassan épül fel, csupa váratlan izgalom. A liliom nem nyom el, hanem kiemel, játékos, takán az egyetlen eleme,ami némi romlottságot sugall, de olyan izgatóan, finoman.. Ez az illat költészet, mámor. És közben nem valami (ál)entellektuális zagyvaság, hanem viselhető ,szerethető. 

   

  Az egyik titkos nagy kedvencem, egy időben azt gondoltam, hogy akár szignatúrám is lehetne. Az egyik illat,amiért leborulok Scheldrake/Lutens lábai előtt..bár érdekes módon nála nem találtam meg, hogy kinek az illata,  úgyhogy köszönöm a kiegészítést az adminnak :) 

  0
  embernek tetszik