Parfüm /

Unisex /

SLUMBERHOUSE /

BROSSE

BROSSE

2 értékelés alapján
Márka SLUMBERHOUSE Kategória Unisex
Illattípus EDP Megjelenés éve 2011 (limitált)
Kiszerelés 30 ml (parfum extrait) Illatcsoport orientális - fűszeres
Parfümőrök Josh Lobb
Illat fő jellemzői balzsamos, fűszeres, fás, füstös, édes, gourmand
Illatjegyek
Fej
Szív
Alap
A parfümöt feltöltötte: lazolkov

Részletes leírás

csak fel akartalak csigázni benneteket :-) itt van rajtam, de képtelen vagyok írni róla annyira mámorító... :-) hamarost

További SLUMBERHOUSE márkájú parfümök

Értékelések

5 (2 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  Misuka
  Dátum
  2019. március 02.
  Értékelés

  0
  embernek tetszik
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2018. augusztus 04.
  Értékelés

  Illatjegyek: whisky, füstös jegyek, gyanták, kámfor, üröm, aszalt gyümölcsök, méhviasz, méz, fenyő,fahéj, szegfűszeg, dohány, zöld dió, kakaó, fás jegyek, vanília

  Az autodidakta orr, Josh Lobb egy riportjában bevallotta, egyedi körülmények között, hallucinogén szerek hatása alatt látott neki a Brosse megalkotásához. A sűrű, üledékes barna folyadékot ajánlatos felrázni használat előtt, hogy aztán fejest ugorva és elmerülve egy dohányfüstös, sötéten sejtelmes whiskys tóba, megkezdjük, önként vállalt pszichoaktívan lüktető olfaktórikus utazásunkat a mélység birodalmában.

  A provokatív és misztikus nyitás első illatanyaga egy tőzegesen füstös, sűrűn olajosra érlelt whisky, melyet egy meleg, tökéletesen cukormentes vaníliaágyon érleltek, gyantákkal, rengeteg füstös és kámforos növényi izzadmánnyal. Ez a kezdő löket megnyitja az összes meglévő, de még a nemlétező csakránkat is, ami eddig mélyen a felszín alatt volt, az mind buzgárként felszabadul. Minden vélt, vagy valós veszteségünk, kétségünk, vagy kétségbeesésünk, hitünk, vagy hitetlenségünk semmivé válik és feloldódik, egy dologban lehetünk csak biztosak ettől a pillanattól kezdve: ez a parfüm a hit lényege.

  Aki már megismerkedett néhány Slumberhouse illattal, az látatlanul is felismeri Josh kézjegyét, lelki szeme előtt felsejlik a Norne setét fenyőerdejének kipárolgása, a Baque és az Ore gourmand szárított gyümölcsössége, de ott van a Kiste szaftosan letaglózó őszibarackja is. Mindezek zsírosan gyantás egyvelege, ami egy óriás mammutfenyő megrepedt törzsén húzódó nyílt sebből csordogál, méhviasszal egyesülve. A setét whiskys tavacska mélyén, egy gyantás, ámbrás, szirupos faszerkezetre leltünk, ahonnan már felfele vezet az utunk, a leszáradás egyértelmű serge lutens-os fordulatot hoz egy kevés Arabie-val és sokkal több Fille en Aiguilles tűlevelekkel, rendkívül koncentrált fás illatok keverednek porosra szárított gyümölcsökkel.

  Többször is előfordult, rövid időre, hogy egy egészen sajátos mocskos megjegyzésre figyeltem fel, savanykásan gyümölcsös, szinte csípősen fermentált növényi részek – szalma? – illatára, melyet a szilvapálinka illatának kontrasztja szelídített meg, bódítóan gyógyhatású, pörkölt fűszerekkel, fahéjjal, szegfűszeggel és zöld dióval. Nagyon enyhe mézes jegyzet ad az egésznek sűrűséget, a gourmand érzést pedig nem a pacsuli hanem a végtelenül száraz és sötét kakaópor okozza. Olyan mintha a setéten olajos whiskytóból, egy fekete, végtelenül üres fadoboz mélyére kerültünk volna, savanykás Artemisia (üröm) ágyra huppanva, melynek oldalát felfelé törekvő mérgező indák nőtték volna be. Ebben a fázisban válik a kompozíció tökéletessé, ebben a mérgező, poros szívfázisban minden kiegyensúlyozott, erőteljes, élénk, intenzív és átható balzsamos szellők teszik tökéletesen harmonikussá az illatot. Itt vagyunk, megérkeztünk és mindörökre itt is akarunk maradni, a Slumberspectrum kellős közepén!

  0
  embernek tetszik