Parfüm /

Női /

YVES SAINT LAURENT /

RIVE GAUCHE EAU DE TOILETTE

RIVE GAUCHE EAU DE TOILETTE

1 értékelés alapján
Márka YVES SAINT LAURENT Kategória Női
Illattípus EDT Megjelenés éve 1971
Kiszerelés 50 ml - 100 ml Illatcsoport virágos - aldehides
Parfümőrök Jacques Polge | Michel Hy
Illat fő jellemzői fás, virágos, fehér virágos, aromás, friss
Illatjegyek
A parfümöt feltöltötte: [Törölt felhasználó]

További YVES SAINT LAURENT márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  Manka Rumcajsova
  Dátum
  2018. július 14.
  Értékelés

  A Szajnának az ő bal partja

  Egszer réges-régen volt nekem már ilyenem,  kéz alatt vettem, nem boltban, akkor még nem nagyon tudtam, hol kell megnézni a kód alapján a korát és hasonlók. Azt tudom, hogy nagyon erős, szúrós aldehides volt a nyitánya, majd csodás púderillatban teljesedett ki, amit végül nem tudtam magaménak érezni. Kb. ennyi az emlék, utána eladtam vagy elcsereberéltem, a lényeg, hogy nem melegedett meg nálam.  Soha nem voltam túl jó az illatjegyek kielemzésében, így erről a  régiről sem tudnék érdemi illatelemzéssel előállni. Azt  sem tudom, hogy az a példány még a felújítás előtt verzió volt-e, vagy már az új. Talán a szúrósság miatt még a régi lehetett.

  Az új verziót pedig nemrégen rendeltem meg egy webshopból, kicsit félve. Ugyanis sok év szünet után külföldön botlottam bele a Rive Gauche-ba egy parfümériában (nálunk miért is lenne...utoljára élőben egy hévízi butikban láttam kitéve, gazdag, lábáztató orosz fürdővendégekre szabott áron), és nagy örömmel fújtam egyet magamra. Nahát, ez sokkal jobb, mint amire emlékeztem – örvendeztem, és egész nap a kezemet szaglásztam. Vagyis fél nap,  mert elég hamar elhalványult, de edt-hez képest még ez is jó.  Addig vekengtem rajta, míg végül nem vettem meg, mert eléggé drága volt, legalábbis a netes árakhoz szokott pénztárcámnak, majd itthon, mondtam, miután lecsekkoltam a hazai árakat.  Aztán jött a fejvakarás, mert mi van, ha az itthoni nem olyan lesz. Tudom, hogy túlzás kijelenteni, hogy "keletre" mindenből a carabbat exportálják, de sajnos van alapja ennek a mendemondának. Hála az égnek nem csalódtam, mert nagyon finom, és eredetinek tűnő palackban illatozó Rive Gauche landolt nálam, az illata is hasonló a nyugati tesztalanyhoz. A továbbiakban nem nyűglődöm azon, hogy pont olyan-e stb, élvezem. 

  Utánaolvasgattam angol nyelvű oldalakon, és mást sem látok, mint a sírdogálást, hogy micsoda szégyen, micsoda megbocsáthatatlan bűn, amit műveltek vele, követeljük vissza a régi verziót. Vagy, ha nincs jobb, vegyünk e-bayről aranyáron, vagy a legjobb: lőjük orrba magunkat, és akkor soha többé nem kell ezt a felújított rettenetet szagolnunk. Hát, nem tudom, nekem ez tetszik, nem érzem egysíkúnak, bár kétségkívül nem változik óriásiakat a leszáradás alatt, mert nincs is rá ideje. Van, aki szerint a kék-ezüst-fekete színkombináció nem illik hozzá, szerintem meg pont igen, mert van benne pici fémesség és hűvösség is a fehér virágok által. Egyáltalán nem tucatillat, az utóbbi évek fehérvirágos kreációi közül pedig kiemelkedik, pedig szagoltam párat. Hogy miért, mitől, azt ne kérdezze senki. Van benne valami álomszerű, legalábbis nekem, álom egy ábrándos, mégis határozott francia nőről, aki nem dől a kardjába, ha valami nem úgy alakul, ahogy várta.  Szerencsére nincsen benne túltolva a jázmin és magnólia, mert azoktól, bármilyen szép illatú amúgy egy parfüm, nekem megfájdul a fejem. 

   

  1
  embernek tetszik