További ZOOLOGIST PERFUMES márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2019. február 20.
  Értékelés

  Madagaszkár szigetére, egy egzotikus, illatkalandra invitál bennünket Daniel Pescio alkotása. Saját bőrünkön érezhetjük ennek a csodás trópusi szigetnek a flóráját és faunáját. Elképesztő élmények várnak ránk, trópusi tengerpartok, szikrázó napsütés, az óceáni sós szellő érzéki lenyomata a bőrünkön, egzotikus virágok, gyümölcsök és fák, mindez különleges fűszerekkel megbolondítva.

  Igazi szinesztéziai bravúr, ahogy az alkotó megteremti a parfüm illatának fejlődésében, amint szinte percről percre nyomon követhetjük a kaméleon bőrének a környezetét visszatükröző színváltozását.

  Madagaszkáron él a legtöbb kaméleonfaj a világon, és mivel a sziget két fontos exportterméke a vanília és az ylang-ylang, talán ezért került ez a két illat az alkotó fókuszába.

  Azonban ne gondoljunk egy pillanatig sem egy átlagos vaníliás-ylang-ylangos parfümre! Gyönyörűen harsány bergamottos, citrusos indítás után perceken belül felbukkan az ylang-ylang, mely enyhén animális, szinte csípős, trópusi gyümölcsös oldalát mutatja meg először.

  Ahogy az óceán felett ragyogó nap felmelegíti a levegőt, úgy válik a bőrünkön is enyhén sósan gyümölcsösebbé az ylang-ylang, melyhez plasztikus érzést ad a kasmír bőrös puhasága és a frangipáni egzotikus, a jázmin és a sáfrány fűszeresebb, virágosan dallamos illata.

  Gyönyörű absztrakt érzés a trópusi nap csókolta sós bőr illata, melyhez hamarosan csatlakoznak egzotikus fás illatjegyek, egy rendkívül nyugodt pézsmás, vaníliás, ámbrás akkorddal, melyet az opoponax (édes mirha) selymes gyantájának kipárolgása és a pacsuli tesz titokzatossá.

  Amennyiben a kaméleon bőrére saját környezetének tükreként tekintünk, megállapíthatjuk, hogy Daniel Pescio ezt az olfaktorikus trópusi mesét káprázatosan transzformálta uniszex, csodálatosan változékony, mély rétegeket rejtő, kaleidoszkópikus parfümjébe.

  0
  embernek tetszik