További ZOOLOGIST PERFUMES márkájú parfümök

Értékelések

5 (1 értékelés alapján)
 • Felhasználónév
  lazolkov
  Dátum
  2019. február 20.
  Értékelés

  JK DeLapp a The Rising Phoenix Perfumery fenomenális parfümőre gyermekként régésznek és fűszerkereskedőnek készült, napjainkban pedig a parfümkészítés mellett az oud- és szantálfakivonatok piacán és a kínai orvostudomány szakterületén jeleskedik. Legújabb alkotását a Mauritius szigetén 350 éve kihalt repülésre képtelen madár, a Dodo illat DNS-ének emléke és trópusi mikrokörnyezetének illatos rekonstrukciója ihlette.

  Első szippantásra – amit az illatjegyek is alátámasztanak – egy aromás, bizsergetően csábító fougére (páfrány) illattal szembesülünk. Az illatcsalád jellegzetességét a bergamott, a tölgymoha és a levendula frigye adja, nos, ebből a tradicionális nászból most a levendula kimaradt.

  Összetett, váratlan fordulatokkal teli az illat fejlődése, miként a közel egy méter magas és 15 kilós Dodo madár őrületes száguldásba kezd a buja zöld páfrányos erdei aljnövényzetben, érett lime, licsi és bogyósgyümölcsök energetizáló zamatával kísérve.

  A friss illat szívébe érve lágyabb, virágos, puha egzotikus gyantákkal balzsamozott ámbrás akkord veszi át a hatalmat, míg a mélyebb rétegekben már érezhető az Indiai-óceán felől fújó szél által felborzolt „tollas” pézsma enyhén sós, krémesen puha illata, fás aláfestéssel.

  Rendkívül izgalmas az alapillatok polarizációja, az eltérő jellegű összetevők mégis tökéletes harmóniában rezonálnak egymással, sőt mintha egy umami-szerű ízfokozóval is felturbózták volna, az alapvető édes, sós, savanyú és keserű íz mellett egy ötödik ízt alkotva, rendkívül kellemes, megnyugtató érzést hagyva bőrünkön hosszú-hosszú órákon keresztül.

  0
  embernek tetszik