2018. december 10.

A szerkesztő levele  (remix 2017.október – 2018. december)

 

Néhány hónapja régi, kedves ismerősöm feltette a kérdést: „Miért nem mesélsz egy kicsit magadról az oldalon ? Az olvasók szeretik, ha a backoffice-nak arca is van !”  Persze, rögtön vágtam rá a választ: „A Perfumum.hu nem személyes blog, mellékes, hogy én ki vagyok.”

A 2017 októberi indulás óta sok-sok visszajelzés, javaslat és kérés érkezik az oldal működésével, tartalmával kapcsolatban (megvalósításukon dolgozunk), és most úgy érzem, itt az idő, hogy a fenti tanácsot megfogadva, újragondolva átírjam a tavalyi bemutatkozó introt.

Túloznék, ha azt állítanám, hogy gyerekkorom óta megszállottan gyűjtöm az illatokat vagy átlagon felüli érdeklődést mutattam irántuk. Arra viszont tisztán emlékszem, hogy gimnáziumi ballagásomra már parfümöt kaptam ajándékba. Talán ez volt az első impulzus…egy drogériás REVLON illat ! Körülbelül 10 éve, amikor a környezetem is felfigyelt arra, hogy a megszokottnál többet fecsegek parfümökről, melyek vihartempóban szaporodnak a szekrényben, megvilágosodtam: az addig teljesen átlagos parfümfogyasztóból az illatok szerelmesévé váltam.

2016 nyarán született meg a gondolat, hogy szeretnék egy olyan információs weboldalt/magazint, mely csak parfümökre fókuszál, magyar nyelven olvasható és nem webshop. Néhány hozzám hasonlóan lelkes barát, ismerős, támogató munkatárs közreműködésével, vitákkal-megegyezésekkel, siker- és kudarcélményekkel tarkított több hónapos munka után végül 2017 október 25-én léptünk ki (vagy be?) a virtuális világba.

Akkor 1200 parfüm volt az adatbázisban – mikor ezt a cikket írom, pontosan 5008 darab. Igen, ez még csak csepp a tengerben a valaha és jelenleg létező összes parfümöt figyelembe véve, én mégis nagyon büszke vagyok az elmúlt 1 évre, örülök minden levélnek, hozzászólásnak, véleménynek és töretlenül bízom benne, hogy igenis: van létjogosultsága egy ilyen jellegű, magyar nyelvű oldalnak, még akkor is, ha célcsoportja meglehetősen szűk ! 

Tehát Kedves Olvasó ! Továbbra is várunk szeretettel akár tapasztalt parfümfüggő, akár lelkes kezdő vagy! 
Érdekel minket a véleményed: értékelj, szavazz, szólj bele az oldal szerkesztésébe! Ha van egy érdekes, vicces, tanulságos vagy megható történeted illatokkal, parfümökkel kapcsolatban, írd meg nekünk, közzétesszük az oldalon. 
Nem találod a márkát/parfümöt, amit keresel? Töltsd fel Te az adatbázisba ! (Az oldal, illetve menüpontok használatával kapcsolatos tudnivalókat a "Házirendben" olvashatod el.)

Amennyiben kérdésed, ötleted, javaslatod vagy megjegyzésed van, elérsz minket emailen: per.fumum.hu@gmail.com, vagy írj nekünk ITT !

Örülünk, hogy itt vagy, hasznos böngészést kívánunk !

 

Szabó Marcsi
vezető szerkesztő