A 10 legdrágább parfüm 2024-ben

Luxus és elegancia

Az illatok világa mindig is vonzotta az embereket, és a parfüm kiválasztása az egyik legkifinomultabb módja annak, hogy kifejezzük egyéniségünket és stílusunkat.

Az alábbiakban bemutatjuk 10 legdrágább parfümöt, amelyek nem csak az illatukkal, hanem az árukkal is lenyűgöznek.

1. Shumukh

$1.295.000

A Shumukh a világ legdrágább parfümje, amelyet Asghar Adam Ali (OOH) készített. Az illatot Dubai-ban mutatták be, és 3 literes üvegben árulják, amelyet gyémántokkal és arannyal díszítettek. Az üveg és a parfüm maga is egy műalkotás, amely hét különböző illatjegyet tartalmaz, többek között rózsát, szantálfát és pézsmát.

2. DKNY Golden Delicious Million Dollar Fragrance Bottle

$1.000.000

Ez a parfüm egy igazi mestermű, amelyet Martin Katz ékszerész készített. Az üveget 2,909 drágakő díszíti, köztük 2,700 fehér gyémánt és 183 sárga zafír. Az illat maga friss és virágos, tökéletes választás különleges alkalmakra.

3. Clive Christian No. 1 Imperial Majesty

$43.500 (per milliliter)

A Clive Christian No. 1 Imperial Majesty az egyik legismertebb luxusparfüm a világon. A parfümöt egy kézzel készített Baccarat kristályüvegben árulják, amelyet egy ötkarátos gyémánt díszít. Az illat összetevői között megtalálható a vanília, az orris gyökér és a szantálfa.

4. Baccarat Les Larmes Sacrées de Thebes

$22.800 (per milliliter)

Ez a parfüm a híres kristálygyártó cég, Baccarat terméke, és az üveg maga is egy műalkotás. Az illat összetevői közé tartozik a mirha, a tömjén és a rózsa, amelyek együtt egy misztikus és gazdag illatot alkotnak.

5. Chanel Grand Extrait

$14.200 (per milliliter)

A Chanel Grand Extrait egy igazi klasszikus, amelyet először 1921-ben mutattak be. Az illatot Ernest Beaux parfümőr alkotta, és máig az egyik legkedveltebb luxusparfüm. A Grand Extrait illatjegyei között megtalálható a rózsa, a jázmin és a vanília.

6. Clive Christian No. 1

$7.300 (per milliliter)

A Clive Christian No. 1 a világ egyik legdrágább és legexkluzívabb parfümje. Az illatot 1999-ben mutatták be, és azóta is a luxus szinonimája. Az összetevők között megtalálható a szantálfa, a vanília és az orris gyökér.

7. Hermès 24 Faubourg

$5.000 (per milliliter)

Az Hermès 24 Faubourg egy elegáns és nőies illat, amelyet 1995-ben mutattak be. Az illatot Maurice Roucel parfümőr alkotta, és az összetevők között megtalálható a narancsvirág, a jázmin és a vanília.

8. Caron Poivre

$3.300 (per milliliter)

A Caron Poivre egy különleges és fűszeres illat, amelyet 1954-ben mutattak be. Az illatot Michel Morsetti parfümőr alkotta, és az összetevők között megtalálható a fekete bors, a szegfűszeg és a rózsa.

9. Joy by Jean Patou

$2.800 (per milliliter)

A Joy by Jean Patou egy igazi klasszikus, amelyet 1930-ban mutattak be. Az illatot Henri Alméras parfümőr alkotta, és az összetevők között megtalálható a jázmin, a rózsa és a tubarózsa.

10. JAR Bolt of Lightning

$2.500 (per milliliter)

A JAR Bolt of Lightning egy különleges és egyedi illat, amelyet a híres ékszerész, Joel Arthur Rosenthal alkotott. Az illat összetevői közé tartozik a friss virágok és a zöld növények, amelyek egy üdítő és frissítő illatot alkotnak.

Share your love