AVON

Összes A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

USA
A cég fő profilja / tevékenysége: kozmetikumok, illatszerek
weboldal: https://avononline.avon.hu
Parfümök: Natura & Co.


 

Az AVON története 1886-ban kezdődött, amikor az alapító, David H. McConell New Yorkban, California Perfume néven létrehozta vállalkozását.
Az akkor 28 éves McConell erdetileg utazó könyvkereskedő volt, és illatminták ajándékozásával próbálta népszerűsíteni könyveit. Rövid időn belül kiderült, hogy a parfümök sikeresebbek, mint a könyvek, ezért kezdett kozmetikumok értékesítésével foglalkozni. A vállalkozás növekedésével tanácsadónőket alkalmazott, ők szállították házhoz a megrendelt termékeket, és szükség esetén hasznos tanácsokkal látták el a vásárlókat.

Az alapító, David McConell elsőként Mrs. Albee-t kérte fel, hogy legyen a vállalat  tanácsadója, mely akkor még California Perfume Company néven működött az USA-ban. A hölgy 50 éves volt, amikor parfümöket kezdett értékesíteni. Lóval, lovaskocsival és vonattal utazva jutott el az ügyfelekhez, és kínálta nekik az ibolya, a fehér rózsa, a napraforgó, a liliom és a jácint illatú parfümöket. Munkája során bejárta az Egyesült Államok teljes észak-keleti részét.

Egy David-hez írt levelében ez olvasható: ”Soha nem találkoztam még olyan munkával, ami ennyire jövedelmező, kellemes és kielégítő lenne, mint ez.” Mrs Albee még most is az Avon tanácsadók példaképe, és becsületre méltó az az értékesítési hálózat, amit kialakított. Az AVON úttörő volt abban, hogy a nőknek karrier-lehetőséget biztosítson és olyan munkát adjon, mely nem csak a háztartási vagy irodai munkákra korlátozódik.

A cég 1939-ben vette fel az AVON Products Incorporated nevet, Shakespeare szülővárosa, Stratford Upon Avon után. Az észak-amerikai sikeres szereplést követően szerte a világon terjeszkedni kezdtek, először Közép- és Dél-Amerikában, Ausztráliában, majd Európában. Néhány évvel azután, hogy nyilvános részvénytársasággá alakultak, 1964-ben a New Yorki-i Értéktőzsdén  bejegyezték az AVON részvényeit, mely a világ egyik legkeresettebb részvénye lett.
Ma már a világ első számú közvetlen értékesítő vállalata több, mint 6,5 millió tanácsadóval, a világ több mint 100 országban, 9 milliárdos éves bevétellel. A cég 2016-ban ünnepelte 130 éves évfordulóját, mely igen mozgalmas múltra tekint vissza.

A cég magyarországi leányvállalata, az AVON Cosmetics Hungary 1990-ben, a demokratikus átalakulásokat követően az elsők között érkezett az országba. Töretlen sikerét elsősorban a több ezer magyar AVON tanácsadónőnek köszönheti.

Az első AVON parfüm 1934-ben jelent meg (Bolero). Az évek során számos híresség adta nevét és arcát Avon illatok reklám-kampányaihoz, úgy mint Salma Hayek, Reese  Witherspoon, Courtney Cox, Patrick Dempsey, Fergie, Maria Sharapova, Megan Fox, Milla Jovovich (a teljesség igénye nélkül).

A cég kínálatában Christian Lacroix és Kenzo Takada által tervezett parfümök is szerepelnek, valamint : Frank Vöelkl, Adilson Rato, Nathalie Feisthauer, Honorine Blanc, Olivier Cresp, Harry Fremont, Firmenich, Jean-Pierre Subrenat, Bruno Jovanovic, Calice Becker, Ellen Molner, Ilias Ermenidis, Ann Gottlieb, Rodrigo Flores-Roux, Annie Buzantian, Carmita Magalhães, Sonia Constant, Christian Truck, Stephen Nilsen, Yann Vasnier, Yves Cassar, Steve Demercado, Jean-Marc Chaillan, Corinne Cachen, Jean-Louis Grauby, Alberto Morillas, Frank Voelkl, Pascal Gaurin, Laurent Le Guernec, Pierre Negrin, Pascal Guarin, Adriana Medina, David Apel, Carlos Benaim, Marc Chaillant, Loc Dong, Richard Herpin, Barbara Zoebelein, Caroline Sabas, Delphine Jelk, Cleber Bozzi, Rafael Marano, Maurice Roucel, Isaac Sinclair, Johannes Feser, Didier Gaffet, Martin Koh, Nathalie Lorson, Vera Vanori, Christopher Sheldrake és Domitille Bertier parfümőrök közreműködésével készültek AVON parfümök.